De perfecte stijl en veiligheid voor je balkon of dakterras

balkonhek-kopen

Tegenwoordig bestaan er steeds meer mogelijkheden om je balkon of dakterras te beveiligen op een mooie en stijlvolle manier. De vroegere balkon stijlen waren hard, blokkerig en zeer zwaar. De nieuwe stijlen nemen niet enkel veiligheid in acht maar ook de moderne stijl zonder in te doen aan het eerste. De nieuwste en momenteel de meest populaire stijl van balkon hekwerken, zijn lamellen. Hieronder leggen we uit wat dit nu eigenlijk is en wat de voordelen zijn van een lamellen hekwerk.

Wat is een lamellen hekwerk?

Een lamelhekwerk is de moderne en geüpdate versie van een spijlenhekwerk waar de aluminium spijlen vervangen zijn door aluminium lamellen. Deze lamellen bestaan uit rechthoekige kokers waardoor er meer plaats wordt bezet met minder benodigde kokers of spijlers. De bevestiging van de lamellen aan de handleuning is blind en dus onzichtbaar, de bevestiging aan de balustrade is wel zichtbaar maar zeer beperkt zodat de moderne, cleane stijl behouden blijft. Zo ontstaat er een strak ontwerp dat perfect past bij de nieuwe, moderne appartement stijlen. Lamellen kunnen niet enkel bestaan uit aluminium maar ook uit staal om zo een nog sterkere en duurzamere hekwerken te maken die veel jaren meegaan.

De voordelen van een lamelhekwerk

Doordat er een groter oppervlak wordt bezet met de lamellen kokers, wordt de privacy van je hekwerk verzekerd. Door de rechthoekige vorm van de lamellen en de precieze plaatsing, verkrijg je een privacy effect doordat mensen van buitenaf niet kunnen binnenkijken op je balkon maar jij wel zelf nog naar buiten kan kijken door het hekwerk heen. Naast het privacy effect, gaat onderhoud van de lamellen van een leien dakje. Door het materiaal van de lamellen, aluminium of staal, is er geen of amper onderhoud aangezien deze materialen zeer bestendig zijn. Drie à vier keer per jaar kan je de lamellen kuisen met een warm sopje om het vuil eraf te kuisen maar dit is het enige onderhoud dat nodig is. Zo krijg je niet enkel een veilig, mooi en privacy gericht hekwerk, je moet er ook nog eens amper iets voor doen.