Diverse mooie kamerplanten

Het neerzetten van planten thuis is erg belangrijk. De afgelopen periode is het voor iedereen steeds belangrijker geworden dat het interieur er thuis goed uit zal zien. Doordat we thuis meer aan het werk zijn is het logisch dat dit belangrijker geworden is, we zijn simpelweg een stuk vaker thuis. Dan willen we graag dat alles eruitziet zoals we dat willen. Het toevoegen van planten in het interieur is een goed idee, niet alleen zal de kamer er levendiger uit gaan zien maar ook zijn de planten erg gezond voor ons. We gaan de planten natuurlijk niet opeten, maar wel zullen de planten ervoor zorgen dat er vers zuurstof in de kamer zal komen. Groene prachtige kamerplanten neerzetten is dan ook ten zeerste aan te raden. Je kan veel verschillende soorten kamerplanten nu ook gewoon online kopen dat kan bijvoorbeeld bij Green-Bubble.com. 

Planten voor binnen

Planten binnen neerzetten is dan ook altijd een goed idee. Door de binnenplanten thuis goed te verdelen zal de lucht overal ververst worden. Door het proces van fotosynthese zorgen planten ervoor dat het koolstofdioxide die we uitademen weer omgezet zal worden naar vers zuurstof. Het enige dat we de planten hiervoor moeten geven is genoeg zonlicht en water. Toch heeft niet iedere planten even veel zonlicht en water nodig. Het is dan ook altijd aan te raden om te kijken hoeveel water de plant op een wekelijkse basis nodig zal hebben. Voor de locatie waar je de plant in de kamer neer gaat zetten is het ook handig om te bekijken hoeveel zonlicht op die plek komt per dag. Sommige planten hebben namelijk niet al te veel zonlicht nodig. Die planten kan je dus beter niet in de vensterbank zetten. Een voorbeeld van een binnenplant die ik erg mooi vind is de Philodendron Xanadu

En meer 

Er zijn uiteraard veel verschillende soorten planten. De planten die vooral weinig zonlicht nodig hebben noemen we bijvoorbeeld schaduwplanten. Deze planten kan je in de donkere hoeken van de kamer kwijt. Toch geven ook deze planten vaak erg veel vers zuurstof. Wanneer je op zoek bent naar kleine planten hoef je niet per se meteen voor vetplantjes of een cactus te kiezen, al doet men dat wel vaak. Er zijn namelijk veel meer soorten planten die ook in kleine varianten te krijgen zijn. Het is ook altijd goed om te zoeken voor bijpassende plantenpotten. De pot van de plant zal namelijk ook voor een deel de sfeer van de plant bepalen. Daarom is het goed om de tijd te nemen bij de keuze van de potten.