Probeer beton cire

Wil je beton cire voor badkamer, dan is het verstandig om eerst op internet op te zoeken wat de voordelen en nadelen van beton cire voor badkamer precies zijn. Eigenlijk geldt dit voor vrijwel elke keuze. Keuzes moet je immers niet ongefundeerd maken. Je moet weten wat je doet en voorbereid zijn op de gevolgen van je keuze. Als je een lijstje maakt, heb je bovendien meer het overzicht over deze consequenties. Doe dit dus ook als je overweegt beton cire voor badkamer te nemen. Een ander voordeel daarvan is dat je ook duidelijker kan overleggen met je partner en kan aangeven waarom jij voordelen ziet in beton cire en metal stuc voor badkamer.

Handig

Beton cire voor badkamer is eerlijk gezegd wel heel handig. Een aantal voordelen zullen nu op een rijtje worden gezet. Als eerste is het waterdicht, waardoor het geschikt is voor op de wanden in de badkamer. En ook voor op de vloer, alleen niet in de douche. Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan het een drukke of juist een rustige uitstraling geven, afhankelijk van hoe je het laat aanbrengen door de professionals. Beton cire is dus een heel veelzijdig materiaal. Ook is het makkelijk te combineren met vloerverwarming, zodat je geen koude voeten hoeft te hebben. Verder is het niet erg dik, waardoor je geen rekening hoeft te houden met vloer verdikking en de gevolgen die dit kan hebben voor bijvoorbeeld het openen van deuren. Tot slot is het volledig naadloos, dus je hoeft je niet het hoofd te breken over de afwerking van details.

Krassen

Maar er zijn ook nadelen aan beton cire voor badkamer. Zo is het relatief gevoelig voor krassen, waardoor je wel matten moet aanleggen bij de deuren naar buiten toe. Daarnaast duurt het wel even voordat het is aangelegd, aangezien het aanbrengen hiervan gebeurt in lagen. Een vloer van vijf lagen duurt dan ook vijf dagen om aan te leggen.