Sedum dakcassettes – uw eenvoudige groendakoplossing

Kijk je ook liever niet naar groene, bloeiende daken dan naar eentonige grindvlakken of zwarte dakpannen? Groene daken zijn trendy. Ze bieden zoveel voordelen dat de weinige nadelen meestal worden geaccepteerd. En er zijn genoeg dakoppervlakken in onze steden die we samen kunnen vergroenen…

Een Sedum dak is een goede keuze, want groendaken maken steeds vaker deel uit van de moderne uitstraling. Ze bieden de natuur nieuwe ruimtes in onze overwegend grijze steden en leveren een belangrijke bijdrage aan een beter klimaat en een intacte omgeving.

Tegels gevuld met planten

Een groendak verbetert niet alleen uw vastgoed visueel! Een Sedum dak biedt eerder tal van ecologische en economische voordelen.

De planten zitten in matten, individuele modules die bij levering reeds voorzien zijn van sedum, zodat het succes van de vergroening na plaatsing direct zichtbaar is!

 Makkelijk te verzorgen

Onderhoud en verzorging zijn net zo eenvoudig als het plaatsen van de Sedum dakcassettes. Sedum zijn niet veeleisende vetplanten die echte overlevenden in droogte zijn vanwege hun wateropslagcapaciteit in hun bladeren. Zelfs in de kou toont dit plantengeslacht zich door zijn weerstand. Om deze reden hoeft het sedumdak op warme zomerdagen meestal niet te worden bewaterd.

Het systeem heeft pas water nodig na een ononderbroken periode van 3-4 weken droogte.

Zelfs in de kou toont dit plantengeslacht zich door zijn weerstand.

Wat moet worden vermeden, is wateroverlast.

Kijk anders af en toe eens of de dakafvoerof nog vrij is en geniet van het zicht!

Een eenvoudige installatie

Een Sedum dak is een ​​eenvoudige, solide en snelle oplossing om uw dak vergroenen. Huisdaken, garages, carports, fietsenstallingen, tuinhuisjes, vuilnisbakken etc. die geen dakhelling tot 20 graden hebben kunnen met dit systeem op een kosteneffectieve, veilige en snelle manier door iedereen vergroend worden.