Wat is een cinewall? Een voorbeeld van zo’n cinewall vind je hier

Tegenwoordig zie je veel dat men op zoek is om de televisie op een goede manier te kunnen opbergen. Met name de laatste jaren zie je alleen nog maar de grote tv schermen en de traditionele televisies van vroeger die je in een tv-meubel op kon bergen zijn helemaal verdwenen, die vind je enkel nog in verpleeghuizen of bij oudere mensen. Een populaire manier om de televisie op een mooie manier weg te bergen is om door een cinewall te (laten) bouwen.

Wat is een cinewall?

Een cinewall is een soort ombouw annex kast/wandmeubel maar dan in strak moderne uitvoering. Vaak zie je ook dat bij een cinewall naast dat de tv en kabels in de kast/ombouw zijn weggewerkt, dat maakt natuurlijk dat de kast enorm aantrekkelijk is bij het grote publiek want hoe irritant is het wel niet dat je allemaal van die losse kabels overal hebt hangen?

Een cinewall is dus eigenlijk een moderne wandkast. Maar dan wel echt in een hele mooie strakke uitvoering. Een voorbeeld van zo’n cinewall vind je hier, zo kun je alvast een beetje een idee op doen wat je misschien mooi zou vinden voor jouw tv en wat natuurlijk ook past bij de rest van jouw interieur. Dat is natuurlijk heel erg persoonlijk want smaken verschillen daarin enorm.

Een cinewall kopen, een voorbeeld van zo’n cinewall vind je hier

Er zijn diverse aanbieders die jou kunnen helpen bij het realiseren van een mooie cinewall voor in jouw woonkamer. Het verschilt een beetje welke eisen jij stelt aan de cinewall, welke aanbieder dan het beste is voor jou. En natuurlijk speelt ook het budget een grote rol. Als je een beperkt budget hebt dan is het natuurlijk wel wat lastiger.

Maar ook dan zijn er voldoende opties. Als je bijvoorbeeld een beetje handig bent dan zou je kunnen kijken of je zelf een cinewall kunt bouwen. Dat bespaart je natuurlijk al de kosten om het te laten bouwen. Je moet er dan natuurlijk wel zeker van zijn wat je precies wilt en of je voldoende skills in huis hebt om dit zelf te bouwen.

Maak daarom ook een plan dat realistisch is en haalbaar. Kijk goed naar welke afmetingen de cinewall moet hebben. Als je er niet helemaal uitkomt kun je ook online programma’s vinden waarmee je je woonkamer virtueel in kaart kunt brengen en zo kunt uittekenen waar je de cinewall wilt hebben en hoe deze eruit moet komen te zien.

Kies voor kwaliteit en bezuinig niet onnodig

Als je een cinewall wilt laten bouwen in jouw woonkamer dan is het belangrijk dat je, ook al heb je een beperking in je budget, niet onnodig bezuinigd. Een cinewall is, als deze goed is gebouwd, een meubelstuk waar je jaren mee kunt doen. Daarnaast moet hij wel wat gewicht aan kunnen. Een cinewall biedt namelijk ook nog mooie opbergruimte en vaak zit er een sfeerhaard in.

Je kunt een cinewall zo luxe maken als je maar wilt, maar aan alles hangt natuurlijk wel een prijskaartje.