2 x waarom je een bouwtechnische keuring moet laten uitvoeren als je een huis wilt kopen

Het kopen van een huis gaat vaak gepaard met veel stress. Deze stress krijg je doordat je moet omgaan met veel onzekerheid. Om je stress te verminderen is het verstandig om zoveel mogelijk onzekerheden te verhelpen. Maar hoe doe je dit? Bij het kopen van een huis kan een bouwtechnische keuring een middel zijn om je hierbij te helpen. Waarom? Dat gaan we je hieronder uitleggen!

1. Het geeft gemoedsrust

Geloof het of niet, maar een bouwtechnische keuring kan een prima manier zijn om uit te vinden of het huis een goede investering is. De vraag die je jezelf altijd moet stellen is: “Wat zou ik in deze situatie doen?” Zeker, het is niet voor 100% duidelijk wat er wel of niet in het huis aan de hand is, maar wat zou je doen als je een groot probleem ontdekt dat het huis onverkoopbaar zou kunnen maken? Je kunt ermee leven, het verhelpen, of opnieuw beginnen! Zonder een bouwtechnische inspectie heb je deze informatie niet en is het doen van een aankoop dus een stuk meer onzeker. Een huis kopen is een stressvolle en enge ervaring. Je wilt altijd weten dat de verkoper op de hoogte is van alle belangrijke problemen met het huis. De meeste verkopers zullen alles in het werk stellen om het huis zo mooi mogelijk te maken zodat de koper het kan betrekken, maar dat geldt niet voor iedereen. Een thuisinspectie kan je de zekerheid geven dat de verkoper op de hoogte is van alle belangrijke problemen en zich bewust is van wat je verteld wordt.

2. Het voorkomt dat je erg veel geld moet gaan uitgeven

Als je serieus bent over het kopen van een huis, is het belangrijk dat je een huis koopt dat in goede staat is. Het doen van een bouwtechnische keuring is meestal een vrij betaalbare manier om dat te doen. Een bouwtechnische keuring kan een prima manier zijn om snel tot een conclusie te komen over de toestand van het huis, maar het kan ook onaangename verrassingen voorkomen!

Bron: https://www.seivda.nl/