Ballonnen opblazen, een mooi werkje

Het opblazen van ballonnen, ieder kent het wel, na 10 keer blazen duizelig worden en een pauze moeten inlassen. Ballonnen zijn een leuke versiering en er kan veel leuks mee gedaan worden. Het opblazen alleen is vaak een niet zo leuk klusje. Het ligt vaak aan de hoeveelheid ballonnen die opgeblazen moeten worden of er een hulpmiddel of machine bij gebruikt wordt. Sommige soorten ballonnen lenen zich bijvoorbeeld niet om opgeblazen te worden met een compressor, deze zullen dan snel springen. Andere ballonnen zijn juist te dik om met de mond opgeblazen te worden. Een mooi voorbeeld zijn reuzenballonnen die gevuld kunnen worden met confetti.

Verschillende gelegenheden vragen voor verschillende ballonnen

Zoals gezegd is niet elke ballon hetzelfde, de ballonnen die gebruikt worden door een clown op een kinderfeestje zijn heel anders dan die voor op een evenement. De clown gebruikt hele dunne en toch hele flexibele ballonnen. Hiermee kunnen figuren en diertjes gemaakt worden. Wilt men een evenement aankleden met ballonnen dan is het vaak nodig dat deze juist heel sterk zijn. Het is geen slim plan de ruimte te vullen met ballonnen die elk moment kunnen knappen, dit verhoogt de sfeer niet. Wilt u een zogenaamde cadeauballon, dit zijn vaak hele sterke ballon die zo groot kunnen worden dat zij gevuld kunnen worden met bijvoorbeeld geld of confetti. Dit kan erg leuk zijn om cadeau te doen.

Verschillende ballonnen zorgen voor verschillende hulpmiddelen

Niet elke ballon is zoals gezegd hetzelfde. Deze kunnen dus ook niet allemaal op dezelfde manier worden opgeblazen. De clown van het kinderfeestje bijvoorbeeld, deze kan ze niet allemaal zelf opblazen, dan zou hij heel snel buiten adem zijn. Deze gebruikt vaak een handpompje, dit ziet leuk uit voor de kinderen en de ballonnen zijn snel opgepompt. Voor de grotere ballonnen die op evenementen worden gebruikt zal een handpompje veel te lang duren. Hier wordt vaak gebruikt gemaakt van een compressor. Deze kan snel veel ballonnen achter elkaar oppompen, ideaal als je veel ballonnen nodig hebt. De ouderwetse manier blijft handig voor thuis, je hebt niets nodig en dit is te doen als het niet te veel ballonnen zijn.