Brandveiligheid is een goede zaak

Brandveiligheid en waarschuwingsprotocollen kunnen een potentiële bedrijfsramp afwenden, werknemers en activa veilig houden.

Het is herfst, en in het hele land zijn mensen bladeren aan het harken, kampvuren aan het bouwen, pompoenen aan het snijden en kaarsen aan het plaatsen… het is zeker brandseizoen, en niet alleen in Californië (waar onze auteurs zich bevinden).  Het brandgevaar neemt toe vanaf het begin van het vakantieseizoen, rond Halloween, en houdt het hele jaar aan tot het warme weer terugkeert en de open haarden voor de zomermaanden worden opgeborgen.

Voor bedrijven is het brandgevaar het hele jaar door een punt van zorg.  En hoewel Betty van de boekhouding haar bureau misschien versiert met feestverlichting uit de jaren tachtig en een pompoen met een kaars mee naar kantoor neemt, schuilt daar niet het echte gevaar.

De geschiedenis is gedoemd zich te herhalen als we er niet van leren. De grote brand van Chicago van 1871 is een perfect voorbeeld van wat er kan gebeuren als je geen goede brandbeveiligingsdiensten hebt. De grote brand van Chicago woedde drie dagen lang in de hele stad, verwoestte duizenden gebouwen en veroorzaakte naar schatting 200 miljoen dollar schade.

De tijden zijn zeker veranderd, maar het risico van schade door brand blijft een topprioriteit voor bedrijven en een grote zorg voor degenen in de productie en warehousing / opslag arena’s.  Met zo veel op het spel is het misschien tijd om uw systemen aan te pakken, uw brandveiligheids- en waarschuwingsprotocollen op te frissen en het vakantieseizoen in te gaan met meer dan een “run like hell” brandplan!

Heroverweeg uw prioriteiten!

Een van de beste redenen om te investeren in brandbeveiligingsdiensten is om uw medewerkers te beschermen, niet alleen uw bedrijfsmiddelen. Wanneer uw werknemers zich veilig voelen op hun werkplek, zullen ze productiever zijn. Uw bedrijf is hun levensonderhoud en de bescherming ervan gaat niet alleen over de bescherming van uw activa, maar ook over de bescherming van de mensen die het bedrijf laten draaien. Volgens OSHA “werken bedrijven efficiënter wanneer ze effectieve veiligheids- en gezondheidsbeheersystemen implementeren”. Als u zich zorgen maakt over brand, kunt u zich onmogelijk concentreren, creatief en productief zijn en op uw best presteren.

Tip: https://www.royalsafety.nl/diensten-onderhoud/brandveiligheid/brandmeldinstallatie-bedrijven/

Brand slecht

Het personage Frankenstein in Young Frankenstein had gelijk… Brand IS slecht. Van de bedrijven die een grote brand meemaken, gaat 70% niet meer open of, als ze dat wel doen, gaan ze binnen 3 jaar na de brand failliet. Dit is grotendeels te wijten aan de intensiteit van de bedrijfsonderbreking die een brand veroorzaakt. Als u goed bent uitgerust om een grote brand aan te pakken, bent u beter voorbereid om een bedrijfsonderbreking te overleven. Hoe u zich voorbereidt om door te gaan met draaien, bestellingen uit te voeren, afspraken na te komen en onbeschadigde apparatuur te gebruiken, kan bepalen of uw bedrijf het overleeft, of niet. Het opstellen van een noodplan is een belangrijke stap die bedrijven kunnen nemen om zich voor te bereiden op het ergste.  Als COVID-19 ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat we allemaal een plan B nodig hebben voor rampen en dat het midden in een ramp niet het optimale moment is om dat plan te maken.

Pennywise en pound foolish

Verzekeringsmaatschappijen schatten uw potentiële risico in wanneer ze de kosten van uw dekking bepalen. De kosten van brandbeveiliging zijn een druppel op een gloeiende plaat in vergelijking met de kosten van het herstel van een brand en de daaropvolgende stijging van de verzekeringspremies. Daarom is het belangrijk om alle voorzorgsmaatregelen te nemen om elk potentieel risico te verminderen. Om nog maar te zwijgen van de extra besparingen door uw bedrijf open te houden en mogelijke werknemersvergoedingen te vermijden. Documenteer de stappen die u neemt om branden te voorkomen en te beheersen, u kunt deze documenten aan uw vervoerder voorleggen om uw tarieven naar beneden te onderhandelen.  De besparingen kunnen een groot deel van de veiligheidsupgrades die u maakt betalen!

Uitgelicht: https://www.royalsafety.nl/diensten-onderhoud/brandveiligheid/onderhoud-brandmeldinstallatie/

Aansprakelijkheid is geen lachertje

Ten slotte kunt u, door te investeren in de juiste brandveiligheidssystemen en -monitoring, mogelijke juridische risico’s vermijden. U weet al dat u ervoor moet zorgen dat uw gebouw aan de voorschriften voldoet voordat het veilig is om te openen. Als u niet voldoet aan de bouwvoorschriften, stelt u zichzelf bloot aan mogelijke aansprakelijkheid. Rechtszaken kunnen een bedrijf uitputten, tussen de juridische kosten en de schade aan de publieke perceptie, is het veel minder duur om aan de regels te voldoen dan maanden of jaren in een rechtszaak opgesloten te zitten. .