De beste woning tips
De nieuwe aangekondigde lockdown in combinatie met het naderende nieuwe jaar en onze gezamenlijke gewoonte om de bouwmarkten tussen de feestdagen te bestormen, vormt een ideaal moment om die verbeteringen aan jouw woning door te voeren waar je al zo lang over droomt. Niet alleen wat interieur betreft, maar wellicht ook grotere zaken. Iedere woning heeft wel enkele verbeterpunten die met een kleine beetje werk en tijd het woonplezier enorm kunnen vergroten. Zeker met de toenemende populariteit van bijvoorbeeld jaren '30 huizen merken veel mensen na enkele jaren dat er toch echt wel nadelen zitten aan huzien die wat ouder zijn. Opgeleverd als nieuw betekent vaak dat het eruit ziet als nieuw, maar neemt niet weg van eventuele foutjes of beschadigingen in de fundering die met de loop der jaren zijn ontstaan. Lees hier onze tips.
Isolatie
Aan het eind van de dag is de belangrijkste functie die elk huis heeft om je warm en droog te houden. Nu is daar natuurlijk niet al te veel voor nodig buiten vier muren en een dak, maar een beetje luxe is nooit teveel gevraagd. Je ziet bij veel oudere huizen dat er bijvoorbeeld nog enkel glas in zit, of de muren erg dun zijn. Bij een verbouwing is isolatie daarom altijd ontzettend belangrijk om ook meteen even mee te pakken. Isolatiemateriaal is goedkoop, makkelijk te verkrijgen en een hele simpele manier om je woongenot te vergroten. Het houdt namelijk niet alleen warmte vast, maar kan bijvoorbeeld ook geluidsoverlast goed tegenhouden. Dit lijken misschien kleine dingen maar kunnen beide veel meer rust en comfort geven in je woning.
Hoe werkt isolatiemateriaal?
Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal die dienen voor verschillende doeleinden: isolatiewol en kunststof isolatie bijvoorbeeld. Isolatie wol kan glaswol of steenwol zijn, twee soorten die erg goed zijn voor geluidsisolatie. Ook binnen de kunststof isolatie zijn verschillende soorten, zoals EPS, XPS en PIR. Het materiaal staat ook wel bekend als hardschuim, omdat de soorten een celstructuur hebben in plaats van een vezelstructuur. Hierdoor ziet het er echt uit als dik hard schuim in plaats de 'pluizige' vezels van isolatiewol. Het zorgt daardoor voor meer stevigheid in de structuur waardoor het nog breder kan worden ingezet.
Door online even wat onderzoek te doen naar de voordelen van verschillende soorten isolatiemateriaal vind je al snel iets wat past bij jou wensen en kun je gemakkelijk een extra stukje comfort in je woning meepassen tijdens een verbouwing. Zo kom je warm de lockdown door!