De voordelen van een lichtstraat uitbouw

Een lichtstraat uitbouw is een prima manier om je wat oudere woning een eigentijdse look te geven en meer daglicht in huis te krijgen. De woonruimte in oudere woningen voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom hebben veel woningeigenaren een aanbouw laten plaatsen. Meestal is die één verdieping hoog en wordt er een stukje plat dak op de aanbouw gezet. Het nadeel van een uitbouw is dat het in de woonkamer dan erg donker wordt. Met een lichtstraat uitbouw is dat te voorkomen. Een lichtstraat wordt op het stukje plat dak geplaatst. Door het strakke design van de producten van vlakkelichtkoepel.nl krijgt meer uitstraling.

Geen angst voor energieverlies

Het dak van een uitbouw wordt tegenwoordig goed geïsoleerd om warmteverlies te voorkomen. Als je kiest voor een lichtstraat uitbouw hoef je niet bang te zijn voor extra energieverlies. Een lichtstraat wordt standaard uitgevoerd met HR++ glas, dus dat isoleert uitstekend. In huis zal je een lichtstraat uitbouw ervaren als een grote lichtbron. De lichtstraat heeft dezelfde breedte als de uitbouw, waardoor er heel veel extra daglicht naar binnen kan komen. Als je een woning hebt die op het zuiden is gericht wordt aanbevolen om daar zonwering bij te nemen. Daarmee wordt de instraling van zonnewarmte in de zomer voorkomen.

Kwaliteit van een lichtstraat uitbouw

Een lichtstraat uitbouw is van een uitzonderlijk goede kwaliteit. Het product is in bijna elke gewenste afmeting verkrijgbaar en heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Het glas is supersterk. Als het moet kun je er zelfs overheen lopen. Een prettige eigenschap is dat een lichtstraat altijd onder een kleine hoek met de horizon wordt geplaatst. Daardoor kan regenwater van het raam afdruipen. Vanwege die goede kwalitatieve eigenschappen wordt er door vlakkelichtkoepel.nl tien jaar garantie gegeven op een lichtstraat uitbouw.