De voordelen van infrarood verwarming

Zeker in de winter is het fijn om een lekkere warme woning te hebben. Maar de vraag is natuurlijk, wat voor verwarming kiest u? Veel Nederlanders hebben natuurlijk de standaard radiator als verwarming maar in de afgelopen jaren zijn er ook steeds meer nieuwe verwarmingstechnieken geïntroduceerd. Denk bijvoorbeeld aan vloerverwarming. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van infraroodverwarming. En daar gaan we het in dit artikel over hebben. Wat zijn precies de voordelen voor u om infrarood verwarming te kiezen?

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming wordt al langere tijd als verwarmingstechniek gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een infrarood sauna. Ook zie je het steeds vaker in kantoorpanden en nu ook in particuliere woningen. Het grote verschil tussen infraroodverwarming en de traditionele radiator is dat infraroodverwarming direct objecten en mensen in de ruimte verwarmd. Dit is in tegenstelling tot de klassieke radiator die de lucht verwarmd. Het verwarmen van de lucht door een radiator brengt een aantal nadelen met zich mee. Warme lucht zal opstijgen. De warme lucht boven de radiator stijgt dus op naar het plafond en beweegt zich over de ruimte naar de andere kant, waar de lucht weer afkoelt en daalt. U wilt natuurlijk zelf warm worden en bevindt zich niet ten hoogte van het plafond. Daarnaast zorgt deze warme en koude lucht ook voor luchtcirculatie in de ruimte die dan dus stof verspreidt.

De voordelen

Bij infraroodverwarming heb je niet deze luchtcirculatie. Een infrarood verwarmingspaneel zal de objecten en mensen in de ruimte direct verwarmen waardoor de verwarming ook efficiënter is. Met infrarood verwarming zul je uiteindelijk dus ook op uw energierekening besparen. De plaatsing van een infrarood verwarmingspaneel is heel belangrijk. Het is dan ook zo dat u prima een infraroodverwarmingspaneel kunt plaatsen op een prominente plek in uw huis. Het fijne aan een infrarood paneel is namelijk dat het stijlvol is. Je kunt een verwarmingspaneel gewoon wit laten maar er kan ook ‘artwork’ op geplaatst worden. Op deze manier kan het een mooie plek in de kamer hebben en is het een stuk stijlvoller dan een radiator. Een verwarmingspaneel moet natuurlijk wel worden aangesloten op het stopcontact dus je hebt wel een kabel. Deze kabel kan in principe slim worden weggewerkt. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van verwarmingspanelen maar nog niet overtuigd, dan kunt u natuurlijk ook met slechts één ruimte beginnen. Omdat verwarmingspanelen stijlvol zijn raden we de woonkamer of slaapkamer aan.