De voordeur van een koning

magnolia-g52562f776_640

De voordeuren van paleizen en kastelen zijn een zeer interessant ding. Ze zijn meestal extreem groot en versierd met goud, edelmetalen en soms juwelen. Het weerspiegelt de status van degenen die binnen de muren leven. je zult zelden een houten voordeur vinden bij deze gebouwen en als je het kunstwerk en de detaillering ervan zou doen, zou je er al je aandacht van afleiden. De reden hiervoor was dat de deuren en huizen van de gewone mens vaak van hout waren gemaakt, dus koningen en mensen met een hoge status hadden een deur nodig die hen zou onderscheiden van het gewone volk.

Het huis van lionel messi

Een van de grootste voorbeelden van een huis dat sociale status toont, is de wereldberoemde voetballer lionel messi. Zijn voormalige huis in Barcelona had de volledige vorm van een voetbal, de architectuur van het huis, het meubilair, zelfs de deuren en ramen hadden iets met voetbal te maken. Hij heeft een kamer die helemaal gevuld is met alleen voetbalshirts, er zijn zelfs berichten dat hij voetbalgerelateerd zilverwerk heeft. Dit is een perfect voorbeeld van een huis dat de persoonlijkheid en status van een individu weerspiegelt. Lionel messi wordt gezien als de grootste voetballer ter wereld en zijn huis weerspiegelt dit.

The moderne voordeur

In deze tijd ziet een modern huis er heel anders uit dan vroeger. Vroeger konden huizen van hout worden gemaakt en hadden ze zeer traditionele kenmerken. Denk aan de oude huizen die je zou zien in een Amerikaanse film uit de jaren 60. het zou gaan om het witte piket hek en een houten voordeur. Moderne huizen zijn heel verschillend, ze maken op creatieve manieren gebruik van de ruimte en ze zijn erg minimalistisch. Ze zijn vaak gemaakt met moderne ontwerpen en bevatten de nieuwste technologie in zaken als verlichting en apparaten. Deze huizen hebben vaak grote glazen ramen en een schuifpui in plaats van traditionele houten deuren.