Dit is wat je moet weten over het kiezen van een slot

Dat jij je veilig voelt in je eigen huis is erg belangrijk. Om ervoor te zorgen dat jij je veilig voelt zijn er een aantal verschillende dingen die je kunt doen. Een van deze dingen is ervoor zorgen dat jij sloten hebt die niet zomaar vanaf de buitenkant open gemaakt kunnen worden. Je hebt vandaag de dag een hoop verschillende sloten. Dit kan het lastig maken om te kiezen welk slot nou eigenlijk het best bij jouw type deur past. In dit artikel kun je daar wat meer over te weten komen.

 

Hoe werkt een slot nou eigenlijk?

Om te begrijpen wat voor slot je nou eigenlijk nodig hebt, is het handig om te weten hoe een slot precies werkt. Wanneer jij je sleutel in een slot steekt en omdraait, zullen er meerdere metalen balkjes worden bewogen die als het ware een soort code vormen. Als jij de juiste sleutels hebt zullen de juiste metalen balkjes worden verplaatst tot op de juiste hoogte. In het geval dat jij een verkeerde sleutel in het slot steekt zal het slot niet open gaan. Je hebt een hoop verschillende sloten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld een meerpuntssluiting en daarnaast kun je ook kijken voor een sleutelplan .

 

Een insteeksloot voor overdag en voor ‘s avonds

Wanneer jij een slot uit gaat kiezen is een van de varianten waar je voor kunt kiezen een insteekslot. Dit is het slot dat vandaag de dag het meeste voorkomt en in eigenlijk bijna alle nieuwe woningen wordt geplaatst. Je hebt in een insteekslot een slot voor zowel overdag als gedurende de nacht. Ook kun jij voor bij je ramen en kozijnen dit soort sloten laten installeren. Wanneer je de deur sluit zal deze meteen in een slot schieten. Op deze manier kun jij de deur niet meer van buiten openmaken zonder sleutel. Wel is het in dit geval nog mogelijk om door twee keer naar rechts te draaien de deur op het nachtslot te doen.

 

Meerpuntsluiting bij je deur

Ook een meerpuntssluiting is een vorm van een slot waar vandaag de dag steeds meer voor wordt gekozen. Dit is een slot waarbij je meerdere punten hebt waar er een slot op de deur zit. Vaak is er in dit geval een slot boven- en onderaan de deur. Ook zal er nog een slot onder de deurklink zitten. Hierdoor heb je een 3 slot, waardoor de kans kleiner is, dat er ingebroken wordt.