Dit moet je weten als je een lichtkoepel wil aanschaffen

Lichtkoepel

Een lichtkoepel is in sommige huizen een prachtige toevoeging en ook nog waardeverhogend. De naam zegt het al: een lichtkoepel is een koepel die licht door kan laten in een donkere ruimte. Een andere naam voor lichtkoepel is dakkoepel. Lichtkoepels kun je open zetten, waardoor er frisse lucht naar binnen kan in de ruimte waar de lichtkoepel is toegepast. Veel mensen kiezen voor lichtkoepels omdat het energiezuinige, efficiënte en duurzame alternatieven zijn op andere ramen of zelfs lampen.

Lichtkoepel

Meer zonlicht

 De voornaamste reden om een lichtkoepel in huis te plaatsen is toch wel de extra lichtinval in je woning. Wanneer je bijvoorbeeld een werkkamer met een plat dak hebt kan een lichtkoepel uitkomst bieden als je meer daglicht in de kamer wil. Ook voor een bovenverdieping met een plat dak of voor een aanbouw of schuur, kan een lichtkoepel uitkomst bieden. 

Vormen en soorten

Er zijn veel verschillende soorten en vormen lichtkoepels om uit te kiezen en ze zijn ongetwijfeld niet allemaal geschikt voor jouw smaak, maar de kans bestaat dat ze ook niet geschikt zijn voor jouw woning. Want een lichtkoepel moet wel ruimte hebben. Je kunt lichtkoepels in allerlei vormen kopen: rond, vierkant, rechthoekig en zelfs piramidevormige koepels zijn verkrijgbaar. Zo vind je altijd een koepel die precies past bij de stijl van jouw woning.

Warmte in huis

De lichtkoepel kan ook nog een goed effect hebben op de energierekening omdat je ruimte sneller opwarmt door dat warme zonlicht. In de zomer zorgt het juist voor meer frisse lucht.