Dit zijn de mogelijkheden voor led lampen in je huis

Verlichting is een belangrijk onderdeel in je huis. Zonder verlichting zie je natuurlijk helemaal niets en dat is niet wat je wil. Je kan kiezen uit verschillende lichtbronnen, maar de populairste verlichting is toch echt led. Er zijn allerlei ledlampen die je kan kiezen voor in je huis. Wil je weten welke led lampen er zijn? Lees dan hieronder verder voor informatie.

Inbouw lampen

Vind je het mooi dat je de lamp niet ziet bij je licht? Dan zijn inbouwlampen een perfecte oplossing voor jou. Dit kan bijvoorbeeld een led spot zijn. Led spots zijn vaak kleine ronde lampjes die je in het plafond bevestigt. Het is eigenlijk geschikt voor in elk plafond. Dit kan heel mooi staan bij de grote achterdeuren naar de tuin of in de badkamer.

Vergeet niet een fijne kleur licht uit te kiezen. Bij ledverlichting zijn er variaties bij de kleuren. Voor in huis wordt het aangeraden om een warm witte kleur te kiezen. Een koele kleur zorgt niet echt voor een fijne sfeer in de ruimte. Uiteindelijk is de keuze aan jou. Wil je liever wel koel licht? Dan kan het altijd. Het kan handig zijn om te kiezen voor verwisselbare lampen. Je kan er dan op elk gewenst moment bij wanneer de verlichting bijvoorbeeld kapot is.

Slimme verlichting

Deze verlichting ken je wellicht ook als smart verlichting. Slimme verlichting is erg handig voor in je huis en vaak zijn het ledlampen. Het fijne aan slimme verlichting is dat je zelf kan beslissen hoe duur je het maakt. De prijzen in slimme verlichting kunnen namelijk erg verschillen en dat heeft natuurlijk te maken met het merk dat je kiest. Het is goed om te weten dat elk merk weer een eigen applicatie heeft waar je de verlichting mee kan besturen.

Bedenk van tevoren al of je gewoon witte verlichting wil of juist ook kleuren. In de applicatie kan je dan vanuit de bank of je bed de kleuren aan- of uitzetten. Hetzelfde geldt voor de vraag of je wil dat het dimbaar is. In de applicatie heb je dan de mogelijkheid om het licht zachter te zetten. Slimme verlichting is een goede toevoeging in je huis. Iedereen kan de applicatie in je huishouden op een telefoon zetten en besturen. Het is echt handig.

Dimbare verlichting

Led verlichting is geschikt om te dimmen. Het is belangrijk dat je van tevoren even controleert of het echt mogelijk is, bij een led paneel is dit bijvoorbeeld niet mogelijk. Dit staat vaak op de verpakking van bijvoorbeeld dimbare led spots. Om het te laten werken, is het van belang dat je een dimmer aanschaft die werkt in de combinatie met de lampen.

Een voordeel hiervan is dat dimbare verlichting beter voor je portemonnee is. Je kan namelijk zelf bepalen hoe hard of zacht je het licht zet. Dat betekent dat hoe zachter je het zet, hoe minder stroom je verbruikt. Dit leidt tot een lagere stroomrekening. Dimbare led verlichting wordt steeds populairder en dat is niet gek. Het is erg goed te gebruiken in je huis.