Draagmuren verwijderen? Volg deze methodes!

Het verwijderen van draagmuren uit een gebouw is een belangrijke maar ook risicovolle taak. Deze muren dragen de skeletstructuur, dus als zij worden verwijderd, dan beïnvloedt dat de hele stabiliteit van het gebouw. Enerzijds kunnen verwijderde draagmuren ruimte creëren voor nieuwe functies, maar anderzijds moet er rekening worden gehouden met het behoud van de stabiliteit.

Verschillende methodes

Er zijn verschillende methodes die kunnen worden toegepast bij het verwijderen van een draagmuur. Afhankelijk van de grootte en complexiteit ervan kan handmatig of geautomatiseerd werk nodig zijn. Bovendien kan het proces versneld worden door extra steunmuren te plaatsen in stukken waar de druk op de muren hoog is. Het aanbrengen hiervan vereist specifieke aandacht omdat het plaatsingsproces heel precies moet zijn om ervoor te zorgen dat structuurbehoud intact blijft en er geen schade aan het gebouw optreedt.

Regenwater

Ook is er altijd een risico dat binnendringende vloeistoffen zoals regenwater of vocht door lekkage opstapelijk in de wand terecht komen en tot schimmelvorming leiden. Voorkom dit door goede waterafvoermaterialen te installeren en regelmatig te inspecteren om eventuele problematische lekkages snel op te sporen.

Conclusie

Tot slot adviseert men elke technische zoektocht naar een veilige manier om draagmuren te verwijderen over te latend aan professionele constructeurs die alle relevante wetenschap en technologie begrijpen om dit soort taken uit te voeren volgens alle veiligheidsnormering.

Geïnspireerd door : De Kruif Sloopwerken