Drie soorten gevelbekleding om uit te kiezen

https://www.architectenblog.nl/drie-soorten-gevelbekleding-om-uit-te-kiezen/

Er zijn vele soorten gevelbekleding om uit te kiezen voor je bedrijfspand of huis. Elke soort heeft voor- en nadelen. Wij zetten er een paar voor je op een rij.

gevelbekleding

Houten gevelbekleding

De houten gevelbekleding doet je wellicht denken aan chalets in de bergen. Hout geeft een natuurlijke, elegante uitstraling aan de gevel. Met houten platen op de gevel creëer je bovendien een rustiek uiterlijk. Er zijn veel houtsoorten geschikt voor op een gevel. Kies een harde houtsoort voor een langere levensduur en minimaal onderhoud. De nadelen van hout zijn dat het milieubelastend is en veel onderhoud nodig heeft. Voor wie dat niet wil, zijn er gelukkig alternatieven.

Kunststof kan ook

Kunststof is per definitie goedkoper dan hout en is daarom geschikt voor iedereen met een beperkt budget. Kunststof is een stevig maar betaalbaar materiaal. Natuurlijk zijn er verschillende soorten kunststof om uit te kiezen. Gevelbekleding is doorgaans gemaakt van PVC, polyester, klassieke kunststof of vezelcement. Elke soort heeft bepaalde eigenschappen. 

gevelbekleding

Metalen gevelbekleding

De derde veel voorkomende optie als het aankomt op gevelbekleding is metaal. Dit materiaal is robuust en stoer. Het past goed in een moderne woonstijl. Metalen gevelbekleding kent bovendien veel voordelen. Het is zeer onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Bovendien is het goed te combineren met andere materialen zoals metselwerk. Het nadeel is de prijs. Metaal op je gevel is zeker geen budgetvriendelijke keuze maar metaal gaat wel erg lang mee. Het is ook minder milieuvriendelijk.