Een fauteuil

Een fauteuil, ook wel een luie stoel of een stoel bij het haardvuur genoemd, is een soort stoel met stoffering en “vleugels” die zijn verbonden met de achterkant van de stoel. Wing chairs hebben meestal een hoge rugleuning en armleuningen en zijn vaak gemaakt met houten poten en een gestoffeerde romp, terwijl sommige soorten panelen, rugleuningen, houten zijkanten en gekrulde houten frames langs de randen van het stoelontwerp bevatten. Wing chair-elementen op gestoffeerde of canapés Captain’s eetkamerstoelen kunnen ook een meer formele, klassieke sfeer aan uw eetkamer geven.

De geschiedenis van de wing chair

Hoewel de eerste wingchair in de jaren 1600 in Engeland werden vervaardigd, werden ze pas in de jaren 1720 bekend. Wing chairs zijn ontworpen om mensen te beschermen tegen koude tocht en om de warmte van een schoorsteen vast te houden. Daarom worden ze vaak haard stoelen genoemd, omdat ze een veelgebruikte vorm van de stoel waren om voor of rond een open haard te worden opgesteld. Terwijl de eerste ontwerpen van vleugel stoelen waren gemaakt van hardhout zonder vulling of stof, zijn het nu ongelooflijk aangename stoelen om in op te krullen.

Waar zet je je fauteuil neer

Een fauteuil heeft een traditionele uitstraling met zijn hoge rugleuning, kenmerkende vleugels en gestoffeerd materiaal. Het kan een vleugje klassieke flair toevoegen aan elke kamer of sectie van uw huis, en omdat ze in verschillende kleuren, ontwerpen en stoffen verkrijgbaar zijn, is er waarschijnlijk een die past bij uw huidige inrichting. Het prachtige uiterlijk van een fauteuil maakt het in het begin misschien een beetje eng om te organiseren, maar nadat je hebt ontdekt hoe je zijn aanwezigheid in je huis kunt opfleuren, heb je een zeer opmerkelijk ontwerp.