Een kleine badkamer inrichten

complete badkamers

Het inrichten van een kleine badkamer kan een uitdaging zijn. Maar het is zeker mogelijk om van kleine ruimtes stijlvolle en complete badkamers te maken. In dit artikel delen we enkele tips voor het inrichten van een kleine badkamer, zonder concessies te doen aan de functionaliteit en uitstraling van de badkamer.

Een goede manier om te beginnen met het inrichten van een kleine badkamer is om een inventarisatie te maken van wat er allemaal in de badkamer moet passen. Denk hierbij aan de wastafel, het toilet, de douche en/of het bad en de opslagruimte. Het is belangrijk om deze elementen op een slimme manier te plaatsen, zodat er genoeg bewegingsruimte overblijft.

complete badkamers

Tips

Hieronder volgen enkele tips voor het inrichten van een kleine badkamer:

  • Kies voor een compacte wastafel. Een wastafel neemt veel ruimte in beslag, maar er zijn tegenwoordig compacte wastafels verkrijgbaar die minder ruimte innemen. Kies bijvoorbeeld voor een hoekwastafel of een wastafel met een kleine afmeting. Bij laurensbadkamers.nl bieden ze diverse soorten aan!
  • Maak gebruik van lichte kleuren. Lichtere kleuren reflecteren het licht, waardoor de ruimte groter lijkt. Kies bijvoorbeeld voor witte of lichtgrijze tegels en combineer deze met natuurlijke materialen, zoals hout, om warmte toe te voegen aan de badkamer.
  • Creëer opslagruimte. In een kleine badkamer is opslagruimte vaak een probleem. Kies voor een badkamermeubel met lades of open planken om spullen op te bergen. Ook een spiegelkast kan een goede oplossing zijn om extra opbergruimte te creëren.
  • Gebruik de hoogte van de ruimte. Als de vloerruimte beperkt is, is het slim om de hoogte van de badkamer te benutten. Plaats bijvoorbeeld hoge kasten of legplanken aan de muur.
  • Kies voor een inloopdouche. Een bad neemt veel ruimte in beslag, dus als je kiest voor een inloopdouche creëer je meer bewegingsruimte in de badkamer. Zorg er wel voor dat de inloopdouche niet te groot is, anders kan dit ten koste gaan van de ruimte.
  • Ga voor een zwevend toilet. Een zwevend toilet neemt minder ruimte in beslag dan een staand toilet. Bovendien oogt het zwevende toilet vaak moderner en strakker.
  • Kies voor een grote spiegel. Een grote spiegel reflecteert het licht en geeft de illusie van meer ruimte. Bovendien is een spiegel een praktisch element in de badkamer.
  • Tot slot is het belangrijk om niet te veel decoratie toe te voegen aan de badkamer. Dit kan de ruimte namelijk drukker maken. Kies liever voor enkele mooie accessoires, zoals een mooie plant of een stijlvolle zeepdispenser.