Geen magazijn kan zonder palletwagens

Er zijn verschillende hulpmiddelen en machines die van pas komen in een magazijn. Denk bijvoorbeeld aan een handige roller met tape om dozen gemakkelijk dicht te doen, een heftruck om producten (op pallets) in de hoogte te bewaren of het hebben van een kloksysteem om de uren van werknemers gemakkelijk bij te houden. Maar één van de hulpmiddelen die écht niet kan ontbreken in elk magazijn is de palletwagen. De naam verklapt het al; het is een wagen waarmee men gemakkelijk pallets van A naar B kan verplaatsen. Of het nou gaat om een pallet met 1 product van 75kg of van 10 producten met 1.000kg. Met behulp van een palletwagen kan de pallet zonder moeite van A naar B verplaatst worden.

Wanneer komt een palletwagen van pas?

Een palletwagen kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. In een loods of magazijn wordt het veelal gebruikt voor het in- en uitladen van vrachtwagens. Maar waar het ook uitstekend voor te gebruiken is, is voor het intern verplaatsen van goederen van A naar B. Denk bijvoorbeeld aan grondstoffen en/of materialen van de opslag naar de productielijn, en terug. Met behulp van een palletwagen kan men gemakkelijk en zonder moeite goederen verplaatsen.

Elektrisch en handmatig

Uiteraard zijn er ook verschillen tussen de palletwagens. Palletwagens zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en van verschillende merken. Waar ze het meeste verschillen zijn twee punten; besturingssysteem en belastbaar gewicht. Allereerst het besturingssysteem. Hierbij heb je de keuze uit handmatig of elektrisch. Bij een handmatige palletwagen pomp je als het ware zelf de pallet omhoog (hefboom-idee) en moet je hem fysiek van de plek afhalen. Kies je voor elektrisch, dan kan je de pallet zowel elektrisch omhoog halen als elektrisch verplaatsen. Dan heb je nog de keuze in belastbaar gewicht; is 500kg voldoende of heb je de mogelijkheid tot 1.500kg nodig? Er is keuze genoeg.