Geniet deze zomer van een Braziliaanse hangmat

Een hangmat biedt heel veel rust en ontspanning. Dat kun je in deze tijd vast en zeker gebruiken. Ga jij komende zomer je pauze met thuiswerken in je hangmat doorbrengen? De Braziliaanse hangmat is gemaakt van stof en is, anders dan veel andere type hangmatten zeer dicht geweven. Je kunt er heerlijk in liggen zonder daarna zo’n netpatroon op je huid te hebben. Ook ben je beschut tegen de wind. Een Braziliaanse hangmat is aan twee bomen, aan de gevel of aan een hangmatstandaard te hangen. Voor iedere tuin is er wel een oplossing. Hiermee is voor iedereen een heerlijke rustplek in de tuin creëren binnen handbereik.

Wat kost een Braziliaanse hangmat?

Voor een Braziliaanse hangmat betaal je ongeveer 150 euro. Afhankelijk van formaat en model uiteraard. Ook zijn er hangmat aanbiedingen om goedkoper een hangmat te kopen. De hangmat kan jarenlang meegaan en bij goed gebruik zelfs een leven lang. Bij een hangmat kopen, is het raadzaam op de kwaliteit van het materiaal te letten en het aantal spandraden. Hangmatten van hoge kwaliteit bieden meer comfort en meer stevigheid waardoor ook zwaardere mensen er veilig in kunnen liggen of je met z’n tweeën van de hangmat kunt genieten.

Comfortabel in een hangmat liggen

Een Braziliaanse hangmat is er in meerdere formaten. Kies een formaat dat bij jouw lichaamslengte past. Zeker voor de lange Nederlanders is het goed te weten dat er hangmatten zijn voor mensen van 1,90 of langer. Bovendien kunnen deze grote hangmatten ook een zwaarder gewicht aan. Sommige zelfs tot 300 kg. Kun je nagaan hoeveel gewicht op de stof kan staan, en van wat voor kwaliteit deze dus moet zijn! Ook voor de kinderen is zo’n hangmat een hele leuke plek om heerlijk in te loungen. Zelfs met z’n drieën in de hangmat liggen, is dan mogelijk.

Binnen of buiten, het kan allebei

Wanneer je toch al een hangmat standaard hebt, kun je de hangmat ook prima binnen neerzetten. In de winter lig je liever niet buiten, maar als je de hele zomer gewend bent aan je dutjes in de hangmat, dan wil je dit eigenlijk altijd. Plaats de hangmat op een rustige plek in huis zodat je altijd even een powernap kunt doen. Wist je dat op schepen vroeger hangmatten gebruikt werden als slaapplek? Zo had je als matroos minder last van de deining van het schip op de golven. 

Hangmatten in mooie kleuren

Braziliaanse hangmatten kenmerken zich met de mooie, vrolijke kleuren waarin ze gemaakt worden. Je kent ze vast wel van Instagram of Pinterest waar je foto’s ziet van mensen die lekker in een hangmat liggen. Grote kans dat dit een Braziliaanse hangmat is. Ze zijn er in allerlei kleuren en kleurencombinaties en voorzien van mooie decoratieve randen van touw of van kant. Er is eigenlijk voor ieder interieur of exterieur wel een hangmat die daarbij past. Of je nu een witte hangmat, beige hangmat of exotische hangmat wilt hebben, de kans is groot dat de perfecte hangmat voor jou bestaat. Koop je Braziliaanse hangmat direct bij Maranon zodat je vanaf de eerste zomerse dagen er al van kunt genieten.