Goede kantoorinrichting: kies bewust

Helemaal trots ben je op de huur van je kantoorruimte. Misschien is het de eerste ruimte die je huurt, maar het kan ook zijn dat je juist een nieuwe ruimte hebt gezocht die nog beter, mooier en ruimer is dan het huidige kantoor waar je werkt. Ongeacht welke van de twee situaties voor jou van toepassing is, de volgende stap die nu genomen moet worden is er een van onschatbare waarde: de inrichting!

Juiste meubilair zorgt voor tevreden en gezonde werknemers

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor het ergonomisch inrichten van de werkplekken voor je werknemers. Jouw werknemers zijn namelijk dagelijks aanwezig en moeten werken met de spullen die jij voor ze aanschaft. Hoewel het soms lijkt alsof ergonomisch materiaal wat duurder is dan een recht toe recht aan bureau of een eenvoudige stoel, op de lange termijn zul je merken dat dit een investering is die zich zeker terugbetaald. Met een ergonomische werkplek zorg je er namelijk voor dat de medewerkers op de beste hoogte en met de juiste houding kunnen werken, wat ervoor zorgt dat ze minder snel klachten ontwikkelen en in het verzuim belanden. Wat dan precies de juiste hoogte en de beste houding is, dat is per persoon verschillend en mede afhankelijk van iemands lengte. Met een verstelbare stoel of een verstelbaar bureau kan iedere medewerker op kantoor de werkplek zo inrichten, dat dit voor hem of haar optimaal is afgesteld. Natuurlijk is het nog steeds niet aan te raden om acht uur lang in dezelfde houding achter een computer te blijven zitten, maar met de verstelbare meubels en voldoende pauze momenten voorkom je eenvoudig dat mensen zich onnodig ziek moeten melden door verkeerde houdingen en pijnklachten. 

Ook belangrijk voor de thuiswerkers

Tegenwoordig wordt er steeds vaker vanuit huis gewerkt. Soms omdat een ouder moet zorgen voor de opvang van een kind dat niet naar de opvang of naar school mag, maar ook regelmatig omdat werken vanuit huis een bepaalde rust meebrengt waardoor het efficiënter werkt. Wanneer er regelmatig thuis gewerkt wordt, dan is het goed om ook samen stil te staan bij de werkplek die de werknemer thuis heeft. Achter een laptop aan de keukentafel is nou eenmaal niet optimaal. Bespreek samen eens wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat er ook vanuit huis goed naar de houding en verzuimpreventie wordt gekeken. Een elektrisch verstelbaar zit sta bureau is bijvoorbeeld ook erg prettig om in een thuiskantoor te hebben.