Graszoden bestellen voor een snel groen gazon

Je kunt bijna het hele jaar door graszoden bestellen. Graszoden zijn ideaal omdat je snel ze neerlegt en dan direct een groen gazon hebt. Voor het bestellen van goede graszoden moet je wel letten op enkele factoren. Zo is het belangrijk dat de graszoden vers zijn. Er zijn veel aanbieders van graszoden, maar die hebben niet allemaal dezelfde kwaliteit graszoden. Elke kweker heeft een andere kweekmethode en daarbij een ander proces van oogsten. De tijd die het gras krijgt om te groeien is overal anders. Ook de tijd die nodig is om de graszoden bij de klant af te leveren is overal anders. Beijk dan ook goed hoe lang de graszode de tijd heeft gekregen om te groeien. Dit zou minimaal een jaar moeten zijn!

Wat zijn de voordelen van graszoden bestellen?

Met graszoden kun je snel een groen gazon maken. Maar er zijn meer voordelen bij graszoden:

·  Graszoden bestellen is relatief goedkoper vergeleken met andere bodembedekkers zoals natuursteen, baksteen of hout.

·  Graszoden kun je zelf eenvoudig en snel te leggen.

·  Graszoden zijn zacht, kinderen kunnen erop spelen, volwassenen kunnen er op zitten.

·  Met graszoden kun je ook moeilijke vormen bedekken.

·  Met graszoden ziet uw tuin er snel mooi groen en onderhouden uit

Ga je graszoden bestellen let er dan op dat deze binnen korte tijd worden geplaatst. Je kunt, als je een grasgazon wilt ook kiezen voor het zaaien van gras. Dit is de meest goedkope optie, maar het duurt enkele weken voordat jij en je kinderen erop kunnen spelen of lopen. Graszoden vormen een dichte grasmat waardoor minder onkruid ontstaat.

Hoe onderhoud je graszoden?

Graszoden bestellen doe je omdat dit makkelijk is? Maar graszoden hebben onderhoud nodig, net als elk grasgazon. We geven je enkele tips voor het onderhoud van graszoden;

·         Maai pas gelegde graszoden pas na 10 dagen voor de eerste keer. Maai ze dan niet korter dan 4 centimeter

·         Haal het gemaaide gras van het gazon om dode plekken te voorkomen

·         Doe dit in de bloeimaanden elke week

·         Na ongeveer een week of 5 mag je het gras korter maaier; 2 á 3 centimeter

·         Na 6 weken kun je het gazon bemesten. Herhaal dit om de 6 tot 8 weken

·         IJzersulfaat voorkomt mos in het gazon

·         Kale plekken kun je met graszaad inzaaien zo blijft je gazon groen

·         Verwijder in het najaar het blad van het gras

·         Je kunt (vroeg) in het voorjaar het gras verticuteren en beluchten.

Graszoden moet je leggen direct na ontvangst

Ga je graszoden bestellen vraag dan direct wanneer ze denken dat deze worden geleverd. Het beste leg je de graszoden direct nadat je ze hebt opgehaald of ontvangen. Hoe verser de graszoden zijn als je ze legt, hoe beter deze aanslaan. Als je weet wanneer de graszoden worden geleverd kun je starten met de voorbereiding voor het leggen hiervan. Zorg dat het oude gras is verwijderd en de grond goed los is gemaakt. Daarna moet je de grond plat walsen. De graszoden zijn 250 cm lang en 40 cm breed en worden uitgerold over de platgewalste grond. Begin zo dicht mogelijk tegen de rand en rol de tweede graszode er een stukje overheen. Zo kun je de twee delen later afsnijden en stevig tegen elkaar aandrukken. Open plekken kun je beleggen met de overgebleven stukken. Zo krijg je een mooi groen gazon.