Haal de moderne Franse vibe in huis met een Beton Ciré vloer

Zoek je naar manieren om je huis te upgraden en te moderniseren? Dan is een Beton Ciré vloer wellicht iets voor jou. De Beton Ciré vloer is een product uit Frankrijk, waarmee je een trendy en stijlvolle sfeer kan creëren in huis. Deze vloer is de afgelopen jaren enorm populair geworden, niet alleen in Frankrijk, maar ook in Nederland. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over deze speciale vloer.

Wat is een Beton Ciré vloer?

Een Beton Ciré vloer is een flexibele, waterdichte beton pleister die over bestaande vloeren kan worden aangebracht. Het product bestaat uit een mengsel van cement, water, hars, pigmenten en natuurlijke additieven. Het resultaat is een strakke, naadloze vloer, die lijkt op gepolijst beton, maar met een warmere en zachtere uitstraling. Bovendien is de vloer zeer duurzaam en kan hij jaren meegaan zonder beschadigd te raken.

Voordelen van een Beton Ciré vloer

  • Naadloos: Een Beton Ciré vloer is volledig naadloos. Dit zorgt voor een glad en gelijkmatig oppervlak, waardoor het makkelijk schoon te houden is.
  • Waterdicht: Doordat Beton Ciré waterdicht is, kan het in natte ruimtes zoals de badkamer en zelfs buiten geplaatst worden.
  • Eindeloze mogelijkheden: Beton Ciré kan in vrijwel elke gewenste kleur aangebracht worden. Hierdoor is het geschikt voor elk interieur en kan het aangepast worden aan elke gewenste stijl.
  • Uniek en Persoonlijk: Een Beton Ciré vloer is uniek en persoonlijk. Met dit product kan je namelijk je eigen persoonlijke smaak en stijl uitdrukken.
  • Geen vloer is hetzelfde: Omdat de Beton Ciré vloer handmatig wordt aangebracht, is geen enkele vloer hetzelfde. Dit geeft een extra dimensie aan de sfeer in huis.

Kosten van Beton Ciré vloer

De kosten van een Beton Ciré vloer liggen hoger dan die van bijvoorbeeld een standaard laminaat vloer. De kosten worden berekend per vierkante meter en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit en grootte van het oppervlak. Gemiddeld kosten Beton Ciré vloeren tussen de 100 – 150 euro per vierkante meter. Het is daarom goed om een beetje extra te sparen als je voor deze luxe en duurzame vloer gaat.

Hoe ziet het legproces eruit?

Het leggen van een Beton Ciré vloer is een specialistisch karwei en dient uitgevoerd te worden door een professioneel bedrijf. Het leuke aan Beton Ciré vloeren is dat ze in vrijwel elke gewenste kleur aangebracht kunnen worden. Het kleurenpalet loopt van zeer licht tot heel donker en alles daartussen. Bovendien kan de Beton Ciré vloer afwerkt worden met een glans of juist een matte finish. Daarnaast kan de vloer ook afgewerkt worden met een antisliplaag, zodat hij veilig is voor kinderen en ouderen. Het legproces neemt over het algemeen wel een aantal dagen in beslag.

Conclusie

Een Beton Ciré vloer is niet alleen stijlvol en modern, maar ook duurzaam en gemakkelijk in onderhoud. Het is echter belangrijk om het legproces door een professioneel bedrijf te laten uitvoeren. Ondanks de hogere kosten, is de Beton Ciré vloer een goede investering die jarenlang meegaat. Geef je huis een unieke twist en overweeg serieus om een Beton Ciré vloer aan te schaffen.

Bron: https://www.coatingvloer.nl/