Het gemak van een koppelbare rookmelder

koppelbare rookmelder

In huis is het altijd handig om hier rookmelders op te hangen. Dit is natuurlijk om te voorkomen dat het huis afbrandt terwijl je zelf dan aan het slapen bent en niks door hebt. Dat is natuurlijk uiterst vervelend. De rookmelder maakt dan een hard geluid waar iedereen wel wakker van wordt. Verder zijn er tegenwoordig ook nog veel meer en slimmere melders. Zo heb je ook een koppelbare rookmelder. Zoals de naam al doet zeggen zijn deze rookmelders dus met elkaar te koppelen. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Stel je woont met meerdere mensen in huis en er gebeurt iets om de benedenverdieping en jij zit op zolder dan heb je dit misschien niet door. Wanneer je dan een rookmelder hebt die aan elkaar gekoppeld is dan kun je dit probleem voorkomen. Als het alarm beneden afgaat dan zul je hem boven ook horen afgaan en kun je dus veilig en op tijd naar buiten.

koppelbare rookmelder

Hoe ver is het bereik?

Vaak zie je dat het bereik van koppelbare rookmelders ruim 200 meter is. Dit is echter alleen in de open lucht. In huis zal dit niet zo zijn. Dat komt natuurlijk omdat de muren vrij dik zijn en dus ook goed geïsoleerd. Ook kunnen grote meubels zoals banken en bedden hier een grote rol in spelen. Daarom moet je ook altijd goed testen of alles wel goed met elkaar verbonden is. Ook wanneer je grote meubels gaat verplaatsen is het belangrijk dat je alles opnieuw gaat testen om te voorkomen dat het blijkt dat het toch niet werkt.

Kosten

De kosten van een koppelbare rookmelder zijn natuurlijk wel iets hoger dan een normale rookmelders, maar dat is natuurlijk logisch. Deze heeft ook een extra functie natuurlijk dus het is logisch dat de prijs iets hoger zal liggen.