Het gemak van een platdakraam

platdakraam elektrisch

Met een raam is te zorgen voor voldoende natuurlijk licht in de ruimte. Door een goed model te kiezen is voor elke ruimte een oplossing te vinden. Dat kan ook met een platdakraam. Dit is een soort raam dat ook nog eens veel voordelen biedt. Zo kan een platdakraam elektrisch geopend worden tegenwoordig. Daardoor wordt het voor jou een stuk gemakkelijker om ermee aan de slag te gaan. Het gebruiksgemak is bovendien niet het enige voordeel. Wie voor moderne modellen kiest, kan er zeker van zijn dat alles uit de mogelijkheden wordt gehaald.

platdakraam elektrisch

Een goed rendement verkrijgen

Een raam is natuurlijk altijd de zwakke plek in een ruimte gebleken waar het gaat om isolatie. Dat is echter tegenwoordig wel anders. De moderne soorten glas hebben het nodige te bieden. Zo kan je voor glassoorten kiezen die een HR++ rendement kunnen halen. Dat betekent dus dat de isolatiewaarde wel heel hoog wordt. Het is daarmee dus ook direct een stuk aantrekkelijker om een raam in het dak te laten plaatsen. Dit hoeft namelijk de woonkosten niet te verhogen. Het is ook een belangrijke reden waarom de ramen tegenwoordig in steeds meer daken geplaatst worden.

Handmatig of met sensor?

Het openen van het raam kan elektrisch. Daarvoor heb je dan twee verschillende opties. In de eerste plaats kan je dit handmatig doen. Daarvoor gebruik je dan de afstandsbediening. Daarnaast is het ook een optie om alles volledig automatisch te laten verlopen. Bijvoorbeeld wanneer het weer omslaat en het gaat regenen. Dankzij de regensensor is dan te bepalen wanneer het raam moet sluiten. Dit gebeurt automatisch. Het fijne hieraan is natuurlijk dat je er dan zelf helemaal geen omkijken naar hebt. Dat maakt het ook wel zo gemakkelijk. Bovendien zijn de ramen zelf ook van de hoogste kwaliteit. Dat is ook van waarde.