Hierom kun jij kiezen voor visgraat parket

goede vloer

Het uitkiezen van een geschikte vloer kan erg lastig door de vele mogelijkheden waar je tegenwoordig uit kunt kiezen. Voor het vinden van een geschikte vloer is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden die er zijn. Daarnaast moet je weten wat de verschillende voordelen van de vloeren zijn. Zo kun jij voor jezelf afwegen welke vloer het best bij jouw wensen aansluit en welke vloer je uiteindelijk in jouw woning wilt leggen. In dit artikel lees je een aantal redenen waarom jij voor een visgraat parket vloer kunt kiezen.

Visgraat Parket

Praktische kanten van de vloer

Om te beginnen zijn de vloeren van visgraat parket vloeren vaak van goede kwaliteit. De vloer zal lang meegaan en niet snel beschadigen, ook niet bij intensief gebruik. Naast de kwaliteit van de vloer is de vloer erg goed schoon te houden. Omdat de vloer helemaal vlak is kun je het gemakkelijk bijhouden met de stofzuiger. Ook kun je het met speciale middelen goed schoonhouden. Bij het leggen van een parketvloer is het belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat de vloer van hout is. Voor deze vorm van een parketvloer wordt er vaak gebruik gemaakt van eikenhout, maar ook is dit materiaal helaas niet waterbestendig. Door overmatig water zal de vloer kunnen bol gaan staan. Daarnaast kan de vloer ook uitzetten of krimpen. Hierom zijn er ook speciale schoonmaakmiddelen voor de vloer. 

vloer laten leggen

De vloer laten acclimatiseren

Op het moment dat je deze parket vloer gaat leggen, is het verstandig om de vloer eerst te laten acclimatiseren. Wanneer je het materiaal 48 uur in je huis neer legt en laat acclimatiseren, voorkom je zettingen na dat je de vloer gelegd hebt. Doordat de vloer geacclimatiseerd is, kan de vloer wennen aan de temperatuur in je woning en zal de kans op werking tijdens en na het leggen van de vloer een stuk kleiner zijn.