Hoe bereken je de prijs van een dakkapel

blok-dakkappellen-logo

De prijs van een dakkapel bereken je bij dakkapel montage. Een dakkapel is een uitbouw van het schuine dakvlak. Een dakkapel kan direct tijdens de nieuwbouw worden aangelegd, maar vaak wordt een dakkapel aan de hand gemaakt om meer ruimte te krijgen. Vaak geeft een dakkapel extra ruimte met stahoogte. Er zijn erg veel verschillende dakkapellen, je kunt ze helemaal zelf samenstellen naar jouw wensen en behoeften. Op de dakkapel heb je 15 jaar garantie. En ze worden zo snel mogelijk geplaatst.

Hoe berekenen ze de prijs

Je kunt ook zelf de prijs van een dakkapel berekenen. Je moet als allereerst kiezen of je een dakkapel van hout of kunststof wilt. Dan kies je voor het dakkapel type: een plat dak, schuin dak, een verhoogde nog 1 zijde of 2 zijde. Daarna kijk je wat de dakhelling is van jouw dak. Deze kan tussen de 20 en 50 graden liggen. Als je dit hebt gedaan ga je kijken hoe je jouw kozijn wilt indelen, hier zijn veel verschillende mogelijkheden voor. De mogelijkheden liggen tussen draairamen, vaste ramen en dichte stukken. Er zijn veel mogelijkheden en variaties beschikbaar. Daarna ga je de maten aangeven. Voor zowel de lengte als je breedte van de dakkapel. Je hebt vervolgens gekozen voor houten of kunststoffen dakkapel, maar je kan ook andere materialen toevoegen, hier betaal je wel een extra prijs voor.

De kleur bepalen

Er zijn 6 kleuren waaruit je kunt kiezen voor de dakkapel: wit, crème, antraciet, staalblauw, groen en wijnrood. De kleuren moet je kiezen voor verschillende onderdelen. Dit zijn de kleuren van het kozijn, voor de draairamen, voor de zijwanden en front en voor de boeidelen. Als laatste zijn er ook extra opties die je kunt toevoegen aan jouw dakkapel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ventilatie, voor een elektrisch rolluik, inzethorren en afval afvoeren.