Hoe maak je je bubbelbad of hottub klaar voor de winter?

Als de zomer er weer bijna op zit zie je waarschijnlijk op tegen een koude winter. Je wilt in de winter verder kunnen genieten van je hottub of je bubbelbad. In de winter heb je misschien wel extra behoefte aan het gebruiken van je bubbelbad of hottub, om na een koude dag lekker te ontspannen. In deze post geven we een aantal tips om je Welltub hottub helemaal klaar te maken voor de winter.

Zorg dat de hottub geen kou vat

Ten eerste is het belangrijk dat je zorgt dat je bubbelbad zelf ook voldoende verwarmd is. Komt de hottub of het bubbelbad onder de 0 graden? Dan moet je zorgen dat de pomp van het bubbelbad in ieder geval ingeschakeld is. Het installeren van een zogenaamde waterverwarmer van de hottub met interne kachel garandeert je dat het water in de hottub gaat bevriezen. Als je de hottub in winter laat bevriezen dan kan dit vervelende gevolgen hebben voor het product. De leidingen en pomp kunnen door het bevriezen blijvend beschadigen en zorgen dat de hottub als geheel kapotgaat. Dit is misschien wel de belangrijkste reden dat je goed moet zorgen dat je je hottub warmhoudt en dus niet laat bevriezen.

Voeg geregeld schoon water toe

Zorg dat je geregeld schoon water toevoegt aan de hottub. Natuurlijk is het de beste keuze om het water na iedere keer gebruik te vernieuwen, maar dit is niet geheel noodzakelijk. Het kan ook best zo zijn dat je ervoor kiest om het water naar iedere 2 of 3 keer te verschonen. Dit is ook acceptabel. Je moet natuurlijk ook het water niet hebben dat het water onnodig verschoond wordt. Het installeren van een filterinstallatie kan ook uitkomst bieden bij het hebben van een hottub. Een filterinstallatie kan ervoor zorgen dat je minder vaak het water hoeft te verschonen. Dit scheelt een hoop werk en maakt je lever makkelijker. Het hebben van een hottub of bubbelbad gaat uiteindelijk natuurlijk om het genieten en het ontspannen. Dit kan je alleen doen als je het jezelf ook daadwerkelijk makkelijk maakt.