Houten servies

Hout kan ook heel mooi servies zijn. Met een natuurlijke kleur kan het zo bij je decoratie passen. Hout is mooi en zorgt net voor dat stukje natuur in je eigen huis. Iedereen heeft een eigen smaak, maar met hout kun je nooit de mist ingaan.

Breng de natuur in huis met ons handgemaakte eco-vriendelijke serviesgoed. Onze prachtige producten passen perfect in een duurzame lifestyle:

  • Hout heeft karakter en is 100% natuurlijk materiaal
  •  Hout is milieuvriendelijk, recyclebaar en biologisch afbreekbaar
  •  Hout is tijdloos, gaat lang mee en past in elk interieur
  •  Hout kun je opfrissen met lijnzaadolie

Ecologische footprint

We streven ernaar dat iedereen zijn ecologische voetafdruk verkleint, zodat we onze mooie planeet kunnen doorgeven aan de volgende generatie. Dat is absoluut mogelijk als we voortdurend milieubewuste keuzes maken.

Kies bijvoorbeeld voor producten die gemaakt zijn van 100% natuurlijk materiaal, dat is beter voor jou en onze aarde! Denk aan bamboe, riet, zeegras of hout. Hout is hernieuwbaar materiaal, van nature antibacterieel, duurzaam, recyclebaar en volledig biologisch afbreekbaar.

Wil je ook een steentje bijdragen aan een betere wereld en een duurzame levensstijl hanteren? Begin dan gewoon thuis in kleine stapjes, bijvoorbeeld aan de eettafel: gebruik geen (wegwerp) plastic servies maar kies voor duurzaam hout – dat kan al impact hebben. Mooi servies kan al veel veranderen.

Khaya hout

Khaya mahonie hout heeft een zuivere herkomst; het komt van lokaal aangeplante bossen in Vietnam die duurzaam beheerd worden door boeren. De Khaya boom is een snel groeiende soort die goed gedijt op arme grond. Na de kap wordt er meteen weer een nieuwe geplant.

Na de oogst wordt het hout ter plekke op maat gezaagd en direct in de oven gelegd om kromtrekken te voorkomen. Na droging is het hout klaar om te bewerken. Dit gebeurt in lokale houtdraaierijen om onze CO2 footprint zo klein mogelijk te houden en onnodige kilometers te vermijden.