Is je hele keuken laten verbouwen wel nodig?

Als je een keuken hebt die aardig verouderd is dan kan je besluiten om een hele nieuwe keuken te plaatsen. Maar dat is zo’n gedoe en is daarnaast erg duur. Je bent al gauw een bedrag boven de 10.000 euro kwijt, als het niet meer is. Er zijn specialistische bedrijven die je keuken opnieuw kunnen laten spuiten en je keuken er weer als nieuw uit laten zien. In dit artikel lees je daar meer over en kan je beter bepalen of keuken opnieuw laten spuiten iets voor jou is.

Laat je keuken spuiten door een gespecialiseerd bedrijf

Een keuken spuiten kan door een gespecialiseerd bedrijf gedaan worden en de mogelijkheden zijn bovendien oneindig. Je kunt zelf de gewenste kleur aangeven, omdat er met de speciale techniek alle soorten tinten en glanzen mogelijk zijn. Maak gebruik van een kleuren monster en specialistische bedrijven maken het mogelijk om precies de kleur te krijgen die jij graag voor je keuken wilt hebben. 

Met andere kleuren tinten maak je een hele nieuwe keuken

Voorzie je houten frontjes van een witte lak en je gaat ineens van een landelijke keuken naar een designkeuken. De vertaalslag is zo gemaakt. Of ga je meer voor zachte pastel kleuren om een exotische tint aan je keuken mee te geven? Ook dat is heel goed mogelijk. Wil je je keuken een heel nieuw uiterlijk meegeven dan is het makkelijk en eenvoudig je onderdelen zoals de keukenkast spuiten. Mogelijkheden zijn er wat hier betreft genoeg en zonder je hele keuken te verbouwen.

Welke materialen zijn geschikt om je keuken te laten spuiten?

In principe kan elk materiaalsoort gebruikt worden om een nieuwe laklaag op te spuiten. Dat geldt voor zowel keukenkastjes van massief hout, melamine, laminaat en fineer. Je kan hierbij keuze maken voor een matte of glanzende afwerking. Daarnaast is het folie te vervangen door een gespoten laklaag. De folie wordt eerst door specialisten vakkundig verwijderd en daarna voorbehandeld. Na de voorbehandeling wordt het keukenonderdeel gespoten in de gewenste kleur. Je kunt er uitgaan dat na het spuiten van de keukenonderdelen je keuken er weer als fris en nieuw uitziet.

Bespaar veel geld door je keuken te laten spuiten in een nieuwe kleur

Als je keuken alleen wat nieuwe verf nodig heeft dan kan je veel geld besparen. Met alleen het spuiten van bijvoorbeeld je keukenkastjes krijg je al heel snel een nieuwe stijl keuken. Het is zonde om alle keukenonderdelen te vervangen, terwijl de keuken opnieuw laten spuiten ook makkelijk te doen is. Voor weinig kosten heb je een schitterende “nieuwe” keuken.