Je algehele welzijn verbeteren met behulp van een sunshower

Wil jij tijdens het douchen over de mogelijkheid beschikken om je energieker te voelen dan je gewend bent na het douchen? Dit kan met behulp van een sunshower. Zo’n douche biedt je verschillende gezondheidsvoordelen. Naast dat je een lekker kleurtje krijgt van het douchen in zo’n douche, wordt ook de aanmaak van Vitamine D in je lichaam gestimuleerd. En laat je deze vitamine nu net nodig hebben voor sterkere botten en een goede weerstand. Een sunshower kopen voor je badkamer is een goede investering. 

Verantwoord en veilig 

Een sunshower beschikt over speciale UV-lampen die een gezonde hoeveelheid licht uitstralen. Uit onderzoek is gebleken dat het dagelijks douchen in een sunshower verantwoord en veilig is. Het is juist goed om dagelijk in zo’n douche te douchen. Hierdoor wordt namelijk je algehele welzijn gestimuleerd. Mocht je het fijn vinden om dagelijks langer dan 10 minuten onder de douche te staan, dan zullen de lampen uitschakelen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je verbrandt tijdens het douchen. Veel mensen vinden een zonnedouche gevaarlijk klinken aangezien elektriciteit en water niet samen gaan. Toch hoef je jezelf hier bij een zonnedouche geen zorgen over te maken. Een sunshower is namelijk speciaal ontwikkelt voor natte ruimtes. 

Voel jezelf energieker met behulp van een sunshower

Zonlicht is belangrijk. Niet alleen voor de aanmaak van Vitamine D, maar ook voor je algehele welzijn. Van de zonlicht wordt je vaak vrolijk en voel je jezelf energiek. Echter schijnt het zonnetje helaas niet alle 365 dagen van het jaar. Door een sunshower aan te schaffen kun je wel alle dagen van het jaar genieten van zonlicht. Zo’n  zonnedouche kan over een zonlicht functie en een infrarood functie beschikken. Er zijn zelfs zonnedouches die over beide functies beschikken. Infrarood dringt door tot diep in je huid, werkt pijnverlichtend en stimuleert je bloedsomloop. Kortom; een zonnedouche biedt je alleen maar voordelen. 

Het monteren en installeren 

Een sunshower kan niet zomaar in iedere badkamer gemonteerd en geïnstalleerd worden. Wanneer je over een zonnedouche in je badkamer wil beschikken is het belangrijk dat er ten minste twee betegelde wanden in je badkamer aanwezig zijn. Voor grote zonnedouches is het belangrijk dat deze wanden minimaal 1.95 m hoog zijn. Ook is het belangrijk om binnen 4 meter van de douche over een stroompunt te beschikken. Tevens zijn er verschillende zonnedouches verkrijgbaar. Je kunt namelijk voor zowel een inbouw- als een opbouw zonnedouche kiezen. Het voordeel van een opbouw zonnedouche is dat je deze gemakkelijk in je huidige badkamer kunt monteren zonder dat je de badkamer hoeft te verbouwen.

Een zonnedouche biedt je verschillende voordelen waardoor je algehele welzijn zal verbeteren. Echter is het aanschaffen van zo’n douche een behoorlijke investering. Je moet al snel rekening houden met een aanschafprijs van €900,- tot €4000,-.  Echter is het aanschaffen van zo’n douche wel een waardevolle investering. Niet alleen voor jezelf voor het totaalplaatje van je badkamer an sich. 

Let er wel op dat je een sunshower altijd schoonmaakt met speciaal schoonmaakmiddel. Een sanitairspecialist zoals de Douchezaak kan je hierover meer informatie geven. Veel schoonmaakmiddelen die je in de supermarkt kunt kopen kunnen namelijk schadelijk zijn voor een zonnedouche.