Je woning laten isoleren?

Wall thermal insulation with blurred room on background, 3d illustration

Een woning laten isoleren is in deze tijd absoluut een aanrader. Want naast het feit dat je veel subsidie kunt krijgen voor woningisolatie bespaar je ook op je energiekosten. Soms kan dit tot wel tientallen euro’s per maand zijn. Het is dus een investering de zich op langere termijn echt kan terugverdienen en waar je veel plezier van hebt. Bij woningisolatie zijn er verschillende mogelijkheden. 

Je kunt kiezen voor dubbele beglazing, gevelisolatie tot aan isolatie van de kruipruimte of kelder. Wil je echt geld besparen? Kies dan vandaag nog voor het verbeteren van de isolatie in je woning.

Kies voor goede gevelisolatie!

Een goede gevelisolatie zorgt ervoor dat je warmte ook echt in de woning kunt houden. Het is een van de meest efficiente manieren om een woning te verduurzamen. Maar het is zeker niet de enige manier die je kunt kiezen. 

Zo kun je ook de ruimten in huis beter isoleren. Wat dacht je van kelderafdichting binnenzijde. Waarbij er op een heel specifieke manier naar de klederruimte gekeken zal worden om deze te isoleren. Waardoor er geen kou naar boven trekt. 

Zorg voor een goede kelderafdichting!

De kelder is doorgaans een plek die een stuk koeler is en waar een heel ander soort klimaat heerst. Dat kan de nodige invloed hebben op de rest van een woning. Zeker als de kou van een kelder de woning kan binnendringen. Het isoleren van een kelder en afdichten van de ruimte kan dan zeker een goede oplossing zijn. 

Door het afdichten van de kelderruimte zorg je ook voor de mogelijkheid om een kelder op te warmen zonder dat er veel energie verloren zal gaan. Het heeft dus echt verschillende soorten grote voordelen die je geniet. 

Het afdichten van een kelder kan met plaatmateriaal, waarbij er gelijk een isolatielaag wordt aangebracht. Maar het kan ook door schuim en spouwisolatie aanbrengen. Zo zijn er veel handige oplossingen te bedenken. Waardoor een kelder afdichten veelal maatwerk is en per soort woning kan verschillen.