Kies voor exotische kleuren met een bougainvillea indoors

Oranje, paars en rood zijn de meest voorkomende kleuren bij een bougainvillea indoors. Het zijn de kleuren van de zon, tropische sferen en warmte. De bougainvillea is een klimplant die zeer bijzondere papierachtige bloemen voortbrengt. Wat je ziet als bloemen zijn eigenlijk een deel van de blaadjes die verkleuren. Het eigenlijke bloemetje is het witte ‘hartje’ temidden van de kleurige blaadjes. Bougainvillea is een niet-winterharde plant. In de zomer kun je hem zorgeloos buiten in de zon plaatsen. Van zodra er vorst is, zet je je bougainvillea indoors. Lees bij de specificaties van de plant ook hoe je hem het beste verzorgt: de hoeveelheid water en welke meststoffen hij nodig heeft. Zo kun je nog heel wat jaren van deze mooie kleurrijke plant genieten.

Bougainvillea en andere exotische planten en bloemen

De bougainvillea indoors is niet de enige exotisch plant die je makkelijk in onze regio’s kunt houden. In het aanbod van tropische planten vind je bijvoorbeeld ook de prachtige paradijsvogelbloemen en oleanders in diverse kleuren. Ook granaatappelboompjes en citrusbomen geven mooie bloemen. De bloesems van citrusvruchten geven een zoet en zwoel aroma af. Als je deze met je bougainvillea indoors combineert, krijg je een heuse tropische sfeer.

Bougainvillea op je terras, in je tuin of binnen

Doordat je bougainvillea niet winterhard is, zet je hem best in een mooie bak zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Zo wordt hij bovendien ook nog eens een decoratief element voor je terras of in je tuin. Ook op je kleine balkon staat deze plant zeer stijlvol. Als je nog enkele andere planten hebt die je in de winter moet binnen plaatsen, voorzie dan een zonnig plekje in je serre of veranda. Op die manier heb je ook in de winter een tropische tuin voor jezelf. Je bestelt je bougainvillea gewoon online en hij wordt, samen met eventueel andere planten en bloembakken, bij jou thuis geleverd. Zo hoef jij niet voor transport te zorgen en staat je bougainvillea meteen op zijn plek bij jou thuis.