Koopwoningen vinden

Tegenwoordig hebben we in Nederland te maken met een krappe woningmarkt. Veel mensen zijn op zoek naar een nieuwe woning, maar die zijn lastig te vinden. Er is in een krappe woningmarkt enorme vraag naar woonruimtes en slechts weinig aanbod. Hierdoor worden de prijzen opgedreven en is het een uitdaging om binnen aanzienlijke tijd aan een geschikt koophuis te komen. Deze blog gaat in op hoe je jouw zoektocht naar een woning kunt starten.

Funda

Een van de bekendste platforms waar vraag en aanbod van woningen samenkomen, is Funda. Dit is dan ook waar de meeste huizenzoekers hun zoektocht beginnen. Via de website van Funda kom je erachter welke huizen te koop staan. Het enige wat je hoeft te doen, is je wensen aan te geven in de filters. Vervolgens worden er allemaal woningen getoond in jouw omgeving. Het is dus een eenvoudige manier om erachter te komen wat voor koopwoningen er bij jou in de buurt zijn. 

HomeMatching

Ondanks dat Funda een bekend platform is, biedt het helaas niet altijd de oplossing. Niet alle huizen die te koop staan, zijn te vinden op Funda en daarnaast is niet iedereen altijd even tevreden met hoe alles geregeld is. Om deze redenen kiezen steeds meer mensen voor een funda alternatief zoals HomeMatching. Wat is dit precies? Het is een transparant platform dat op een laagdrempelige manier vragers een aanbieder op de huizenmarkt met elkaar verbindt. Het grote voordeel van HomeMatching is dat het platform woningen laat zien met verschillende statussen. Niet alleen de ‘te koop’ woningen worden getoond, maar ook andere huizen met bijvoorbeeld de statussen ‘bij juiste condities’, ‘binnenkort te koop’ en ‘zelfs ‘niet te koop’. Op die manier kun je makkelijk en snel inzicht krijgen in de woningenmarkt bij jou in de buurt. Huizen die niet op funda staan, vind je dan ook via HomeMatching.  

Aankoopmakelaar

Heb je nog nooit eerder gezocht naar een koopwoning? In dat geval kan het lastig zijn om je zoektocht te starten. Je weet immers niet precies waar je op moet letten en welke kanalen je kunt raadplegen. Een aankoopmakelaar kan je helpen! Hij of zij heeft kennis van de lokale huizenmarkten, heeft een netwerk bestaande uit nuttige contacten en weet hoe je aan de beste woningendeal kunt komen. De aankoopmakelaar neemt je door het hele proces mee van je zoektocht naar de geschikte woning voor jou en je partner of gezin. Samen bespreken jullie de opties, selecteren jullie huizen en gaan jullie naar bezichtigingen. Het fijne aan een aankoopmakelaar is dat je altijd een aanspreekpunt hebt waar je vragen aan kunt stellen.