Led panelen wat zijn dat?

In de verlichtingsmarkt zijn LED panelen nog vrij nieuw. Een LED paneel is een (meestal) standaard formaat paneel waarin meerdere ledlampen zijn verwerkt. Samen vormt het paneel met de LED lampen een armatuur die precies past in een systeemplafond. Er zijn ook LED armaturen die je onder een (systeem) plafond kunt hangen. Door de speciale maten van de LED panelen kun je deze eenvoudig tussen de systeemplafondplaten leggen. Je kunt ook de Tl-armaturen zo omwisselen voor een LED paneel omdat deze panelen ook op de maat van Tl-armaturen beschikbaar is. De lichtopbrengst van een LED paneel is hoger dan de lichtopbrengst van Tl-armaturen. Dit komt omdat bij Tl-armaturen het licht rondom schijnt terwijl bij een LED paneel het licht alleen naar beneden straalt. Naast het lage energieverbruik hebben LED panelen nog een voordeel; met een vochtige doek maak je de LED panelen zo weer schoon.

Met LED panelen bespaar je op je energierekening

Zoals gezegd zijn LED panelen energiezuinig. Ze gaan meer dan 15 jaar mee zelfs bij werkdagen van 8 branduren per dag. Een LED paneel van 60 x 60 gebruikt ongeveer 38 watt terwijl een Tl-armatuur (4 Tl-buizen samen) 72 watt gebruikt. Dat is aan stroomverbruik bijna de helft minder. Wanneer je een groot kantoorgebouw hebt is dat een aanzienlijke besparing. Daarnaast gaan LED panelen ook nog eens veel langer mee. De standaard maten van LED panelen zijn 30 x 60. 60 x 60, 30 x 120 of 60 x 120. Er zijn ook ronde LED panelen verkrijgbaar evenals LED panelen die je (aan buizen) onder het plafond hangt. Je kunt ook dimbare LED panelen kopen waarbij je de verlichting kunt aanpassen aan elke gewenste lichtsterkte. Gedimde LED panelen verbruiken nog minder stroom. Led panelen zijn in diverse kleurschakeringen te koop.

Dimbare LED inbouwverlichting

Er komt steeds meer vraag naar dimbare LED inbouwverlichting. Het voordeel van LED inbouwverlichting is, buiten het feit dat het een stuk goedkoper is in energieverbruik, dat de lampen niet heet worden. Daarom is er ook zoveel vraag naar LED inbouwverlichting. Als we het hebben over LED inbouwverlichting dat hebben we het over het algemeen over LED inbouwspots. Op de website van ledinbouwverlichting.nl vind je veel aanbod in LED inbouwspot sets en losse LED spots. Voor de losse LED spots kun je gebruik maken van de 230V dimmers. LED inbouwspots gaan jaren langer mee dan de Wanneer je de LED inbouwspots dimt wordt het energieverbruik nog lager en ze zijn al bijna drie keer zo zuinig dan een halogeenspot. Daarnaast gaan ze tot wel 20.000 branduren mee.