Makkelijk thuiswerken met deze tips

Het thuiswerken kan best nog wel een uitdaging zijn als je het niet gewend bent. Zeker als je behoefte hebt aan een duidelijke structuur kan thuiswerken in het begin best lastig zijn. Met deze tips wordt het thuiswerken een stuk makkelijker.

Tip 1

Zorg voor een fijne en duidelijke werkplek. Een werkplek is meer dan een bureau of een hoekje op de keukentafel. Je hoofd heeft ook invloed op je werkplek. Maar zorg in eerste instantie voor een duidelijke, afgebakende werkplek, zoals een hoog laag bureau van https://thuiswerkwinkel.nl/. Plaats je bureau in een ruimte waar jij tot rust kan komen en je goed kan concentreren. En richt je werkplek vervolgens met spullen in waar jij je goed bij voelt en goed je werk kan doen.

Tip 2

Verdeel je tijd in blokken. Zo zorg je ervoor dat je de druk op jezelf verminderd en dus niet al je energie al in de ochtend opgebruikt hebt. Verdeel je tijd bijvoorbeeld in blokken van 50-90 minuten, afgewisseld met 10 minuten pauze en even totaal wat anders doen. Zo zorg je ervoor dat je je de hele dag op je werk kan blijven concentreren.

Tip 3

Maak een to-do-lijst. Door een lijst met taken te maken, voorkom je dat je op een werkdag maar een beetje aanmoddert en aan het eind van de dag het gevoel hebt niks gedaan te hebben. Door een lijst te maken, weet je precies wat er moet gebeuren die dag, wat het makkelijker maakt om je taken uit te voeren en af te ronden.

Tip 4

Luister ook vooral naar je hoofd en lichaam tijdens het thuiswerken. Je hoeft niet per se te werken tijdens kantooruren. Als je merkt dat jouw grootste productiviteit juist in de late uurtjes plaatsvindt, schroom dan niet om in de avond aan het werk te gaan. En helpt het jou om af en toe een powernapje te doen, neem dat powernapje dan gewoon, in plaats van maar een beetje lopen etteren zonder resultaat te boeken. Onderzoek wat voor jou werkt en pas je werkdag daar dan op aan. Dat is het fijne van thuiswerken, dat kun je helemaal naar jouw smaak, ritme en werkwijze aanpassen.