Mensen staan en bewegen tegenwoordig te weinig

zit-sta-bureau

Het is niet leuk om te horen maar inmiddels wel een feit: mensen staan en bewegen te weinig. Dit geldt absoluut niet voor iedereen. Wanneer je in je werk een actieve baan hebt of vrijwel iedere dag naar de sportschool gaat, dan val je waarschijnlijk niet binnen deze groep mensen. Over het algemeen beweegt Nederland echter te weinig, en dit komt vooral door de kantoorbanen. Om je lichaam gezond te houden moet er eigenlijk wat veranderen in de kantoorbanen. Een fenomeen dat hier een oplossing voor kan bieden is een zit-sta bureau, en dan voornamelijk een zit sta bureau elektrisch.

Men beweegt te weinig over het algemeen

Het feit dat men te weinig beweegt is niet alleen op kantoor. Steeds meer mensen krijgen een hekel aan sporten en bewegen daardoor ook steeds minder. Dit zorgt ervoor dat de ongezondheid in Nederland toeneemt. Om dit te voorkomen probeert de overheid en gezondheidsorganisaties campagnes te voeren over meer bewegen. Niet alleen is het om je lichaam gezond te houden, het zorgt er in 84% van de gevallen ook voor dat je je beter voelt in je lichaam en daardoor sneller een beter humeur hebt. Bewegen heeft dus best wel een aantal voordelen.

Actiever tijdens je kantoorbaan

Een hele hoop mensen in Nederland hebben een kantoorbaan. Aangezien Nederland een dienstenland is, is dit niet zo gek. Daarentegen kan dit er ook voor zorgen dat over een aantal jaar heel Nederland met rug- en nekklachten loopt. Om dit te voorkomen is het zit-sta bureau uitgevonden. Dit bureau is in hoogte zoveel verstelbaar, dat je niet alleen achter je bureau kunt zitten, maar ook staan. Deze beweging zorgt ervoor dat je houding beter wordt en je je spieren en botten gezonder houdt. Daarnaast blijkt je hersenactiviteit beter te zijn wanneer je het staan en zitten afwisselt. Het aanschaffen van een zit-sta bureau kan de oplossing van alle problemen worden.