Nieuwe palletwagen kopen? Hier rekening mee houden! 

Voor heel wat bedrijven geldt dat ze sterk gebaat kunnen zijn bij de aanwezigheid van een dergelijke palletwagen. Wanneer dat eveneens geldt voor jou is het altijd de moeite waard om ervoor te kiezen om even van naderbij te bekijken welke verschillende palletwagens er allemaal op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je dat doet zal je in de praktijk uiteindelijk altijd de beste en bovendien ook financieel meest interessante keuze kunnen maken. In ieder geval, wil je graag ontdekken waar allemaal aandacht aan moet besteden bij het aanschaffen van nieuwe palletwagens? Dan is het zeker de moeite waard om verder te blijven lezen! 

Wat is een palletwagen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat een palletwagen of zogenaamde pompwagen nu precies is. Hier wordt in de praktijk ook vaak naar verwezen als een zogenaamde transpallet. Het betreft hier een transportmiddel dat wordt gebruikt voor het verplaatsen van goederen of andere lasten op een pallet. Belangrijk om rekening mee te houden is dat je bij een dergelijk werktuig slechts kan rekenen op een maximale hefhoogte variërend van 15 tot 20 centimeter. 

Wanneer er sprake is van een bedrijf met een magazijn kan er in de praktijk worden vastgesteld dat palletwagens daarin vaak worden gebruikt naast heftrucks. Daarnaast is het eveneens zo dat ze vaak worden gebruikt in distributiecentra. Ook aan boord bij vrachtwagens worden ze vaak gebruikt. Let op, hou er rekening mee dat palletwagens en heftrucks niet hetzelfde zijn. Voor een pompwagen geldt bijvoorbeeld dat ze niet gebruikt kan worden om lasten te stapelen. Dit is het gevolg van het feit dat de hefhoogte van palletwagens onvoldoende hoog is.

Let op de verschillende soorten palletwagens 

Het eerste punt waar je rekening mee dient te houden bij het kopen van een nieuwe palletwagen heeft betrekking tot het exacte type die je wenst te kopen. Veel mensen houden er in de praktijk immers geen rekening mee, maar er moet een onderscheid worden gemaakt tussen verschillende soorten exemplaren. Wat dit onderscheid betreft kan er worden gedacht aan de volgende opties:

  1. Handpompwagens; 
  2. Elektrische pompwagens beschikkend over een meerijdplateau; 
  3. Elektrische pompwagens niet beschikkend over een meerijdplateau; 
  4. Een meeneemstapelaar of een meeneempompwagen;

Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaalde pompwagen is het in de praktijk altijd een absolute must om even deze verschillende exemplaren te vergelijken. Enkel en alleen wanneer je dat doet is het namelijk mogelijk om er het meest geschikte exemplaar voor jouw doeleinden tussenuit te kunnen halen. In ieder geval is dit dus zeker en vast iets waar je bij stil moet blijven staan op het ogenblik dat je van plan bent om een nieuwe palletwagen aan te schaffen. 

Een belangrijke meerwaarde voor veel bedrijven 

De informatie op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat een palletwagen voor tal van verschillende doeleinden kan worden ingezet. De meerwaarde die het gebruik van een dergelijk werktuig met zich mee kan brengen kan dan ook in heel wat verschillende bedrijven tot zijn recht komen. Spreekt dit jou eveneens wel aan? Dan spreekt het voor zich dat het aanschaffen van één van de verschillende palletwagens op www.begreentechniek.nl altijd een goed idee is. Vergelijk zeker altijd even grondig de diverse mogelijkheden die er bestaan, vooral daadwerkelijk tot aanschaf over te gaan.