Op zoek naar zakelijke zonnepanelen? Met deze tips vind je een goede en goedkope leverancier

kraan

Ben je ondernemer? En zoek je een zakelijke zonnepanelen partij? Als ondernemer wil je natuurlijk het beste voor je bedrijf en voor de wereld om ons heen. Een manier om hieraan bij te dragen én ook nog eens geld te besparen, is door zonnepanelen op je bedrijfspand te laten plaatsen. Maar waar dien je op te letten als je zakelijke zonnepanelen zoekt? In deze blog geven we je vijf tips.

Kijk naar je energieverbruik

Hoeveel energie verbruikt je bedrijf nu eigenlijk? Dit is belangrijk om te weten voordat je zonnepanelen laat plaatsen. Pas als je weet hoeveel energie je nodig hebt, kun je bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Het is ook goed om te weten dat er een maximum aantal panelen op je dak geplaatst kan worden. Een specialist kan je hierbij helpen.

Let op de prijs-kwaliteitverhouding

Het is verleidelijk om voor de goedkoopste optie te kiezen, maar let op: dit kan achteraf duur uitpakken. Kijk daarom niet alleen naar de prijs van de zonnepanelen, maar ook naar de kwaliteit, levensduur en garantie. Goedkopere panelen kunnen namelijk sneller kapot gaan of minder rendement opleveren, waardoor je uiteindelijk meer kost.

Bekijk de installatiekosten

Naast de kosten van de zonnepanelen zelf, komen er ook nog installatiekosten bij. Let daarom goed op of deze kosten al zijn inbegrepen in de offerte die je ontvangt. Het kan ook slim zijn om offertes te vergelijken van verschillende installateurs, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Check de subsidie- en belastingmogelijkheden

Op dit moment zijn er verschillende subsidie- en belastingmogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfspanden. Dit kan je flink wat geld besparen. Check daarom goed welke subsidieregelingen en belastingvoordelen er op dit moment gelden en maak hier gebruik van.

Ga voor een betrouwbare installateur

Tot slot is het belangrijk om voor een betrouwbare installateur te kiezen. Vraag naar referenties en ervaringen van andere bedrijven en bekijk de reviews van de installateur. Zo weet je zeker dat je met een professional in zee gaat die kwaliteit levert.

Samenvatting 

Zonnepanelen laten plaatsen op je bedrijfspand kan veel voordelen opleveren. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook flink op de energiekosten besparen op de lange termijn. Door goed op bovenstaande zaken te letten, voorkom je dat je een miskoop doet en kun je optimaal profiteren van de voordelen. Succes met het vinden van goede zakelijke zonnepanelen voor jouw bedrijf.

Bron: Janszon

zakelijke zonnepanelen