Rolsteiger kopen? Hier moet je op letten

Wil je een rolsteiger kopen? Dan zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

De werkhoogte

Rolsteiger

Je wilt natuurlijk wel dat je rolsteiger hoog genoeg is. Daarom is het belangrijk om bij het kopen van een rolsteiger goed te letten op de werkhoogte. De werkhoogte staat gelijk aan de platformhoogte plus twee meter. Dit zal dus niet voor iedereen de exacte werkhoogte zijn, maar het is een gemiddelde. Ga na op welke hoogte je wilt werken en kies aan de hand daarvan een rolsteiger uit met de juiste werkhoogte.

Breedte van het platform

Naast de hoogte is de breedte van de rolsteiger ook belangrijk. Hierbij wordt eigenlijk gekeken naar de breedte van het platform. Rolsteigers die wat smaller zijn nemen minder ruimte in beslag, maar op rolsteigers met een breder platform kun je weer meer gereedschap en verfpotten kwijt. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijker vindt.

Rolsteiger

Extra materialen

Soms wil je een iets uitgebreidere rolsteiger met meer functionaliteiten. Het kan zijn dat een rolsteiger al beschikt over extra materialen en functionaliteiten, maar dit is niet altijd het geval. Je kunt de rolsteiger ook zelf uitbreiden door extra materialen aan te schaffen, zoals stabilisatoren of extra platformen.