Shutters op maat gemaakt

shutters op maat

Bijna elk gebouw in de wereld heeft ramen. Al zij dat zo, niet alle ramen hoeven afgedekt te worden. Toch zul je bij het gros van gebouwen zoals huizen en kantoorpanden ramen vinden welke afgedekt moeten worden en dus shutters op maat gemaakt moeten worden. Shutters werken hetzelfde als de algemeen bekende lamellen. Veelal zijn lamellen verticaal, waar shutters juist voornamelijk horizontale planken hebben.

Het voordeel van horizontale planken is dat je de draaiing van de planken kunt bepalen om de lichtinval en inkijk te bepalen. Je kan echter ook aan een touwtje trekken waardoor alle planken opgestapeld worden en richting het plafond verdwijnen. Dit is handig als je de shutters even weg wilt hebben. Misschien heb je veel zin in zonlicht of wil je even naar buiten kijken. Het is ook handig voor het schoonmaken, want je kan bij de ramen zonder dat je de shutters aan de kant hoeft te duwen.

shutters op maat

Materiaal

Vaak zul je zien dat shutters op maat gemaakt worden. Omdat deze bijna nooit direct passen op het formaat van jouw raam. Shutters kun je in verschillende materialen krijgen zoals hout of aluminium. Verschillende materialen brengen wel verschillende prijzen met zich mee.