Tips voor een leukere slaapkamer

Het is volop winter en dus al snel donker buiten. Ook mogen we na negen uur niet ons huis uit: tijd om het dus extra gezellig te maken binnen! Hiervoor hoef je niet je hele maandloon voor op te geven; al met wat kleine aanpassingen kom je al heel ver. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van gezellige kussentjes en kleden – of misschien zelfs wel wat nieuwe kleine meubelstukken. Hoe je het ook aan wilt pakken en wat je smaak ook is, met onderstaande tips kom je al een heel eind. Lees dus gauw verder!

Een muur schilderen

Een lik verf kan al wonderen verrichten. Geef één muur een andere kleur en het is al gelijk een wereld van verschil. Tegenwoordig kan je met speciale ”verftesters” checken welke kleur je het mooiste vindt – je hoeft dan niet gelijk een hele pot aan te schaffen. Daarnaast zijn de wat excentrieke kleuren tegenwoordig ook helemaal in: denk aan muntgroen, geel maar ook paars. Overigens kan het spelen met kleuren de ruimte ook ineens groter laten lijken.

Nieuwe of vintage meubels

Vind je dat je slaapkamer wel eens wat extra aandacht mag gebruiken? Is het wel eens toe aan een nieuw mooi meubelstuk? Dan is het goed en leuk om op zoek te gaan naar het nieuwe pronkstuk voor in je kamer. Je kunt op zoek gaan naar vintage meubels in tweedehandswinkels of natuurlijk een geheel nieuwe kopen. Een Eichholtz bijzettafel is bijvoorbeeld een geliefd pronkstuk in kamers; je kunt deze gebruiken voor naast je bed, om er een mooie plant op te zetten of er een knus tafeltje met kaarsjes van maken.

Een nieuw kleed

Een nieuw kleed doet wonderen. Dit geeft gelijk een nieuwe frisse look aan je kamer. Het leuke van kleden is dat ze in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn, en ook tegen verschillende prijzen. Daarnaast kun je een kleed ook eens per zoveel tijd vervangen, bijvoorbeeld als het zomer wordt. Dan kun je een lichtere kleur neerleggen – vice versa in de winter!

Meer tips nodig? Kijk dan eens op www.solfelt.nl voor nog veel meer interieurinspiratie!