Verlichting maakt de sfeer

slimme verlichting

Heel veel mensen denken dat een model van de lamp de sfeer in de kamer of een ruimte maakt, de combinatie van sfeer en het doel van de verlichting bepaald dit. In de ene ruimte is meer licht gewenst dan de andere, de keuken bijvoorbeeld wordt in gewerkt dus is er goed licht nodig. Maar in de woonkamer is er geen spierwit licht vereist als je er gezellig met het gezin zit. Door gebruik te maken van slimme verlichting, kun je bepalen welke sfeer je kiest. Bij sommige systemen kun je deze zelfs op afstand bedienen met je smartphone, zodat je niet vastzit aan een sfeer. 

slimme verlichting

Vergeet de tuin niet 

Vaak wordt de tuin als ondergeschoven kindje vergeten met verlichting, toch kun je nog meer profiteren van de tuin als er leuke sfeervolle verlichting aanwezig is. Tegenwoordig heb je veel meer dan een paar lichtpunten die je in de grond kunt steken, moderne decoratie bollen die je zelfs kunt schakelen en op afstand kunt bedienen. Vind je verlichting bij de planten en bloemen mooi, dan zijn is de slimme verlichting mooi die zijn uitgevoerd in stenen die je tussen het groen neerlegt. Op deze manier zijn er veel verschillende mogelijkheden met je woning en je tuin.

Verlicht bepaalde objecten in een ruimte

Natuurlijk is verlichting niet alleen voor thuis, ook op zakelijk gebied zijn er meer dan voldoende mogelijkheden met slimme verlichting. Ben je op zoek naar verlichting om tijdens je expositie de schilderijen goed te verlichten, dan is spankabel verlichting in combinatie met spots een perfect middel om dat te doen. Waar je voorheen de spot met de hand moest richten, wordt dit vandaag de dag geregeld met een controller. Op eenvoudige wijze kun je ieder moment van de iets anders verlichten, of de verlichtingen een beetje bijstellen.