Verlichting voor elke ontwerpstijl

Een van de gemakkelijkste en meest kostenefficiënte manieren om een kamer te transformeren, is door je verlichting te veranderen! Lichtontwerp is essentieel en zal een enorme impact hebben in de ruimte, goed of slecht. Degene die je kiest, kan de kamer maken of breken, dus zorg ervoor dat je het goed doet! In de blogpost van vandaag deel ik mijn huidige obsessies in betaalbare verlichting, denk aan kroonluchters, lampen en schansen. Bij Lampenhuis zijn er genoeg mogelijkheden met verlichting en er is iets voor elke ontwerpstijl.

Verlichting speelt een cruciale rol bij het ontwerp van een huis / kamer, en de laatste tijd staat dit centraal in mijn gedachten. Een huidige trend in verlichting bij Lampenhuis zijn blootliggende gloeilampen. Het vinden van de perfecte lamp die bij jouw stijl en licht past, kan moeilijk zijn, maar wel een die een opvallend eindproduct oplevert. Investeren in de juiste gloeilamp zal er geen zijn waar u spijt van krijgt.

De juiste lamp kiezen

Bij het kiezen van gloeilampen voor de kamer is het belangrijk om rekening te houden met de kleuren in je huis en de uitstraling die je ze wilt geven. Lampen kunnen de kleur van de muur en meubels aantasten. Loop alsjeblieft niet zomaar ergens binnen en selecteer de eerste lamp die je ziet met het juiste wattage. Besteed een beetje tijd aan wat onderzoek en je zult een groot verschil merken. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Het ligt voor de hand, koop het juiste wattage voor de armatuur. Bij lampenhuis houden de meeste klanten van een witte, daglichtgloed. Meestal ligt de voorkeur aan lampen met een kleurtemperatuur van rond de 3000k. Je kunt deze informatie gemakkelijk terugvinden bij het kopen van bollen op de doos of in de beschrijving. Als je een warmere (meer gele) gloed wilt, schiet dan voor ongeveer 2300k. Ik kies in de meeste gevallen voor lampen met ongeveer 1000 lumen (dit bepaalt hoe helder de lamp zal zijn). Elke lamp heeft een doel, dus bedenk waarom je het licht nodig hebt. Lezing? helderheid? Sfeer? Kies vervolgens de helderheid op basis van deze behoefte.