Voordelen van een overkapping met glas

Steeds meer mensen plaatsen tegenwoordig een overkapping in hun tuin. Niet gek, want hierdoor kun je niet alleen bij mooi weer genieten in jouw tuin. Ook op regenachtige dagen kun je namelijk prima onder een overkapping zitten. Heb je nog geen overkapping in jouw tuin, maar wil je er wel eentje bouwen? Kies dan voor een veranda met glas. In deze tekst zetten wij de voordelen van zo’n overkapping met glas op een rijtje.

1. Veel lichtinval

Wie voor een overkapping met glas kiest, geniet van veel lichtinval. Glas laat immers licht door. Dit is vooral ideaal als je een veranda tegen jouw woning bouwt. Kies je voor een glazen dak? Dan valt er nog steeds veel licht in huis. Het wordt een stuk donkerder wanneer je kiest voor een houten dak. Ook onder de overkapping zelf is het lekker licht als je voor glas kiest. Bouw je de veranda niet tegen jouw huis? Dan is overkapping met glas eveneens een goede keuze

2. Uitzicht

De grote hoeveelheid lichtinval is niet de enige reden om voor een overkapping met glas te kiezen. Je geniet namelijk ook van een mooi uitzicht met een glazen schuifwand overkapping. Als de wanden van glas zijn, kun je namelijk heerlijk jouw tuin in kijken. Heb je vrij zicht? Dan is het uitzicht vast en zeker nog een stuk mooier. Sommige mensen kiezen ervoor om alleen de voorkant van hun veranda van glas te maken. Als je op een mooi plekje woont, kun je ook voor glazen zijwanden kiezen. Het uitzicht wordt zodoende alleen nog maar beter en bovendien valt er nog meer licht naar binnen.

3. Warmte

blijft goed hangen Sommige mensen denken dat zij alleen bij mooi weer gebruik kunnen maken van hun overkapping, maar dat is niet het geval. Op minder mooie dagen kun je er namelijk ook prima onder gaan zitten. Dit is zeker het geval als je een houten overkapping met glazen schuifdeur laat bouwen. Als het niet bijzonder warm is, sluit je de glazen wand gewoon. Hierdoor wordt het een stuk aangenamer onder de overkapping. Kies je voor HR-glas? Dan is dit zeker het geval. Dit glas heeft namelijk een hoge isolatiewaarde, waardoor warme lucht er minder snel doorheen trekt.

4. Makkelijk

in en uit lopen Een vierde en laatste voordeel van een overkapping met glazen schuifdeur is dat je er makkelijk in en uit kunt lopen. Als de schuifdeur geopend is, loop je zo jouw tuin in. In en uit lopen is overigens niet alleen makkelijk als de deur open staat. Je opent en sluit een glazen schuifdeur namelijk binnen een handomdraai. Zit de schuifdeur dicht, maar wil je van buiten naar binnen? Dan hoef je hier niet of nauwelijks moeite voor te doen. Je hoeft bovendien niet de hele deur te openen.