Waarom een douchecabine huren tijdens je verbouwing?

douchecabine

Waarom is een tijdelijke douchecabine bestellen als je gaat verbouwen een goed idee? Je kan toch gaan douchen bij vrienden of familie? Dit kan, maar er zitten wel nadelen aan. Zo kan je niet douchen wanneer het jou uitkomt. Je hebt minder privacy. Ook kost het je veel meer tijd. Wanneer je dus zelf een cabine huurt, dan heb je veel meer mogelijkheden om alles op jouw manier aan te pakken.

Hoe pak je het aan?

Wanneer je de badkamer verbouwd, dan vraag je eerst een douchecabine aan. Dat doe je gewoon online door een contactformulier in te vullen. Zo kan de verhuurder contact met je opnemen om alles rond te maken. Bovendien kan je dan zelf ook vragen en uitleg vragen indien nodig. Daarna kan je de reservering dan definitief maken. Zo heb je nergens meer omkijken naar.

Wat heb je nodig?

Wanneer je een douchecabine wilt laten plaatsen, heb je niet veel nodig. Een kraan, afvoer en stopcontact is voldoende. De specialist heeft dan de gereedschappen om alles goed aan te sluiten. Zo is bijvoorbeeld bijna elke kraan geschikt om te gebruiken. De afvoer is nodig om het water af te kunnen voeren. In sommige gevallen kan dit ook gewoon in de tuin. Dat maakt het dus allemaal nog net wat makkelijker.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

De mobiele douchecabine neemt nooit veel ruimte in beslag. Vaak heb je ongeveer een meter bij een meter nodig. Dat is vooral ook te danken aan de moderne ruimtebesparende ontwerpen van de cabines. Als je gaat verbouwen heb je ook al ruimte nodig voor bijvoorbeeld je container en voor opslag van nieuwe materialen, dus dat de douche dan weinig inneemt is eigenlijk alleen maar fijn te noemen.

Waar kan je de cabine plaatsen?

De douchecabine kan eigenlijk overal staan. Over het algemeen wordt gekozen voor de begane grond. Het is wel belangrijk dat het altijd boven nul is in de ruimte. Ook moet je minimaal 80 centimeter aan toegangsruimte hebben. Anders past de cabine er niet doorheen. De kraan en de afvoer hoeven niet perse dichtbij te zitten. Met verlengstukken is het goed mogelijk om deze dan toch gewoon te bereiken. Dit maakt het wel zo gemakkelijk voor jou.