Waarom glas in huis zo stijlvol is?

glazen schuifpui

Glas is een zeer geliefd materiaal in veel woningen. Het geeft een stijlvolle afwerking en zorgt bovendien voor veel lichtinval. Glas heeft tevens de goede eigenschap om een ruimte veel groter te doen lijken. Wil je graag energie besparen? Dan is glas ook een goede optie omdat glas een isolerende werking heeft. Dit artikel gaat dieper in op het gebruik van glas in huis.

Glazen binnendeuren in huis

Glazen binnendeuren creëren een moderne en strakke uitstraling in huis. Het industriële interieur maakt veel gebruik van stalen deuren inclusief glas. Het spiegelende oppervlak realiseert een bijzondere en mooie sfeer in huis. Glas sluit een ruimte weliswaar af, echter door het transparante uiterlijk, ontstaat er geen opgesloten of hokkerig gevoel. Wil je meer privacy of geborgenheid laten ontstaan? Dan is het gebruik van melkglas of gefigureerd glas een goede optie. In het glas kan men eventueel afbeeldingen laten graveren om een persoonlijk tintje te geven aan het glas.

Het gebruik van speciaal glas

Glazen deuren worden veelal gemaakt van speciaal en gehard glas. Gehard glas heeft de eigenschap enorm sterk te zijn. Dit zorgt voor veiligheid in huis. Gehard glas is in diverse diktes en zelfs in meerdere lagen toepasbaar zodat een isolerende werking ontstaat. Niet enkel voor het isoleren van warmte, maar ook voor het isoleren van geluid is glas uitermate goed geschikt.

glazen schuifpui

Glazen schuifpui in huis

De tuin neemt een prominente plek in als het gaat om ontspanning. Een glazen schuifpui realiseert een sfeervol verlengstuk van je huis. Je kunt op deze manier heerlijk genieten in iedere jaargetijde. Na een dag hard werken wil je wellicht nog even genieten van de ondergaande zon. Dat is mogelijk met een glazen schuifpui in huis, het gehele jaar door. Een soepel railsysteem zorgt ervoor dat de je de glazen deuren eenvoudig open of dicht schuift. Bepaalde glassoorten zijn tevens voorzien van UV-bescherming. Je ervaart op deze wijze bescherming tegen diverse weersinvloeden. Door het lichtdoorlatende glas van de schuifpui, kan je gebruik maken van meerdere planten en mooie accessoires om nog meer sfeer te doen ontstaan.