Waarom is een sedumdak zo populair?

3 groendak

De laatste tijd zie je het steeds meer, een plat sedumdak op de daken van huizen, garages en schuren. Maar waarom wordt dit steeds meer geplaatst op de Nederlandse daken? De laatste paar jaren zijn we er ons steeds meer van bewust dat we het klimaat moeten beschermen. De overvolle betonnen steden helpen daar natuurlijk niet bij. We zijn ons gaan beseffen dat onze steden meer groen nodig hebben, dit kan niet altijd in de vorm van parken want er is vaak weinig ruimte. Daarom is een sedumdak de perfecte uitkomst voor meer groen in de stad. Het neemt geen ruimte in want je maakt gebruik van de ruimte die al is ingepikt door de huizen.

Groene steden zijn de toekomst

Een plat sedumdak zul je in de toekomst steeds meer gaan zien in onze steden. We zijn ons ervan bewust geworden dat de betonnen steden onze gezondheid niet ten goede brengt. Al die uitlaatgassen van auto’s blijven hangen boven de steden waardoor de luchtkwaliteit van steden ten opzichte van het platteland heel erg slecht is. In steden als Groningen zie je het heel erg goed de vergroening. Deze stad is een voorbeeld geworden voor de wereld van hoe het zou kunnen zijn als iedereen een beetje bijdraagt. Mensen zijn een stuk gelukkiger en ademen betere lucht in met meer groen.

Ieder kan zijn steentje bijdragen

De laatste onderzoeken van wetenschapper over het klimaat zien er niet heel rooskleurig uit. Het klimaat zou niet meer te redden zijn, maar dit is natuurlijk niet een reden om niks meer te doen. Iedereen kan namelijk met een sedumdak zijn bijdragen leveren aan een beter klimaat. Als iedereen zo’n sedumdak zou hebben dan was het klimaatprobleem waarschijnlijk een stuk minder geworden. Het is nooit te laat om te beginnen met verduurzamen maar je kunt het beter eerder doen dan later. De aarde profiteert ervan en jij profiteert ervan omdat je energie rekening ook omlaag gaat.