Waarom u infrarood panelen in de badkamer moet hebben

infrarood paneel in badkamer

Je huis herinrichten

Als je al vele jaren in je huidige woning woont, dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook al meerdere jaren dezelfde inrichting. Zo is de kans groot dat je al meerdere jaren dezelfde meubels hebt, al meerdere jaren dezelfde kleuren op de muur hebt, al meerdere jaren dezelfde keuken hebt en al meerdere jaren dezelfde badkamer hebt.

Vaak komt er vanzelf een moment dat je graag wat dingen veranderd en vernieuwd in huis. Zo wordt er vaak na een jaar of tien a vijftien een nieuwe keuken uitgekozen. Ook wordt er na een tijdje een nieuw kleurtje gedaan op de muren. De meubels gaan vaak ook na een jaar of tien de deur uit voor wat nieuws. Dit kan natuurlijk in etappes. Bijvoorbeeld eerst de meubels in de woonkamer en een jaar later de meubels in de keuken. Er moet tussendoor wellicht wel even gespaard worden namelijk.

En dan is er nog de badkamer. De badkamer laten we soms wel wat langer zoals hij is. Bijvoorbeeld een jaar of twintig. Het is dan ook een hele klus en een hele investering om dit deel van het huis te renoveren.

infrarood paneel in badkamer

De badkamer renoveren

Een nieuwe badkamer ziet er altijd mooi uit. Maar er moet dan eerst wel het nodige gebeuren. Zo moeten bijvoorbeeld de stenen of tegels van de vloer en de muren afgehaald te worden voordat er mooie nieuwe op aangebracht kunnen worden. De douche en/of bad moet verwijderd worden alvorens nieuwe geïnstalleerd kunnen worden.

En dan is er nog de verwarming. De kans is groot dat je nu een radiator hebt hangen met uitwendige leidingen langs de muren. Of misschien heb je wel helemaal geen verwarming in de badkamer.

Als je een nieuwe verwarming gaat plaatsen in de badkamer, denk dan eens aan infrarood. Met een infrarood paneel in badkamer kun je zorgen voor een heerlijke vorm van warmte. Je hoeft hierbij geen leiding te frezen in de muur en je hebt ook geen leidingen over de muur lopen. Een stopcontact is voldoende om dit paneel te doen functioneren.

Het fijne van deze verwarming is dat het de vloeren, personen, wanden en objecten verwarmd. En dus niet de lucht. Dit voelt erg aangenaam aan.

Ook heb je met deze manier van verwarming minder kans op schimmels in je badkamer.